0 ΑΕΚ - Μπακού 0-0

800165Καλή κυκλοφορία για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και δημιουργία αρκετών φάσεων(στο πρώτο ημίχρονο), αλλά στην επανάληψη κάτι η κούραση και κάτι οι συνεχόμενες αλλαγές δεν δημιουργήθηκε κάτι αξιόλογο.Εξαιρετικός ο Κωνσταντόπουλος και ο Κάρλος για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Τον αγώνα είδε από την κερκίδα και το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο Γκούντγιονσεν.

 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (πρώτο ημίχρονο): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Μάκος, Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος, Λαγός, Λυμπερόπουλος.

ΑΕΚ(δεύτερο ημίχρονο): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας (66' Εγγλέζου), Καράμπελας (46' Κοντοές), Δέλλας, Μανωλάς (72' Χέλγκασον), Καφές (77' Αγκιρίμπα), Μάκος (57' Γκέντσογλου), Σιαλμάς (50' Γκερέιρο), Χοσέ Κάρλος (66' Μπερνς), Λαγός (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (57' Νικόλτσης).

Μπακού: Ακίλ Μαμάντοφ, Μαχαράμοφ, Σαβίνοφ, Σόλιτς, Κάρκμπο, Έλβιν Μαμάντοφ, Αλίγιεφ, Παρκς, Βερπακόφσκις, Ιβάνοβς, Τσεσνάουσκις.

Σκόρερ:

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε για να ξεκινήσει το παιχνίδι με μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να είναι και η βασική του επιλογή για τη νέα σεζόν με εξαίρεση τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

Συγκεκριμένα επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Κωντσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας τους Δέλλα, Μανωλά, Καράμπελα, Γεωργέα, μπροστά Καφέ και Μάκο, κορυφή της επίθεσης ο Νίκος Λυμπερόπουλος, από πίσω ο Κάρλος και δεξιά Σιαλμάς, αριστερά Λαγός.

Φουλ... πίεση

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πίεσαν ψηλά και κάθε παίκτη που είχε τη μπάλα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και φυσικά να μην αφήσει την Μπακού να κάνει φάση.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κάρλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παντελής Καφές έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά. Επτά λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας των Αζερμπαϊτζανών μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ εγκαταστάθηκε στην αντίπαλη περιοχή και σε κάθε φάση δημιουργούσε κίνδυνο. Στο 17' ο Καφές έβγαλε έξυπνη μπαλιά προς τον Λύμπε, αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να ανοίξει το σκορ.

Η Μπακού δεν μπορούσε να απαντήσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ και περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου. Η Ένωση συνέχισε το πιεστικό παιχνίδι της και στο 22' ο Κάρλος με μια όμορφη σκέψη προσπάθησε να βρει τον Σιαλμά αλλά ο τερματοφύλακας της Μπακού, μπλόκαρε.

Ο δικέφαλος συνέχισε την πολύ καλή κυκλοφορία, αλλά στη συνέχεια είχε ένα πρόβλημα στις τελικές προσπάθειες με αποτέλεσμα να βρίσκεται έξω από την περιοχή της Μπακού χωρίς φάση. Καλή στιγμή είχαμε με τον Σιαλμά στο 35', αλλά αφού ο έλληνας επιθετικός πέρασε όποιον βρήκε, στην τελευταία ντρίπλα όμως έχασε το κοντρόλ.

Πριν από την λήξη του ημιχρόνου, η Μπακού απείλησε για πρώτη φορά με τον Καρκμπό, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έκανε πολύ καλή επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ ξεκίνησε την ίδια ενδεκάδα με κάποιες αλλαγές και καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, έκανε αλλαγές. Αρχικά πέρασε ο Λεονάρντο στη θέση του Λαγού, ο Κοντοές στη θέση του Καράμπελα και ο Γκερειρο στη θέση του Σιαλμά.

Στα πρώτα λεπτά η κούραση φάνηκε στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ με αποτέλεσμα η Μπακού να προσπαθεί να φανεί και ο Χιμένεθ να συνεχίζει τις αλλαγές. Στο 57' πέρασαν οι Γκέντσογλου και Νικόλτσης σε Μάκο και Λυμπερόπουλο αντίστοιχα.

Οι αντίπαλη ομάδα προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Κωνσταντόπουλος "τελείωσε" οποιαδήποτε φάση δημιουργήθηκε. Περίπου στο 65ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αλλαγές, δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιόλογη φάση.

Στο 66' ο Ισπανός τεχνικός πέρασε τους Μπερνς και Εγγλέζου στις θέσεις των Χοσέ Κάρλος και Γεωργέα, αλλά στο 72' ο Χιμένεθ πέρασε και τον Χέλγκασον στη θέση του Μανωλά. Μέχρι το τέλος του μας δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο, με την ΑΕΚ απλά να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που άρεσε στον Μανόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου