0 Σε 15 μέρες προπονήσεις

2Ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στον Έλληνα γκαρντ παραχώρησε δηλώσεις στον "SentraFM" και σχολίασε:Για το πότε θα μπορέσει να επανέλθει δήλωσε : «Σε λιγότερο από 15 μέρες θα μπορεί να πάρει μέρος στην προπόνηση. Η ιατρική όμως λέει ότι θα πρέπει να γίνει η πλήρης επούλωση της επέμβασης που αυτό συνήθως γίνεται μετά το

 

πέρας των 20 ημερών βέβαια με την απαραίτητη ιατρική παρακολούθηση».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναπαρουσιαστεί ανέφερε : «Το ενδεχόμενο να επανεμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Και αυτό έχει να κάνει με άλλο είδος πόνων. Και αυτό γιατί στους αθλητές μπαίνουν και άλλοι παράγοντες.».

Για το αν καθυστέρησε ο Σπανούλης: «Γενικότερα όταν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις το σίγουρο είναι ότι πρέπει να περάσει ένα διάστημα με συντηρητική αγωγή και αν συνεχιστεί μετά μπαίνουμε στο χειρουργείο. Αυτό που πιστεύουμε εμείς ιατρικά είναι αν κάποιος περιμένει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπει σε μια διαδικασία επέμβασης το σώμα θέλει πολύ μεγαλύτερο χρόνο για να επανέλθει κανονικά».

Για το αν το φαινόμενο παρουσιάζεται πιο συχνά σε μπασκετμπολίστες: «Φαίνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα διεθνώς να είναι πιο συχνό στους ποδοσφαιριστές, και λίγο λιγότερο στους μπασκετμπολίστες. Ενώ για κάποιον λόγο δεν το βλέπουμε τόσο συχνά σε αθλήματα όπως το βόλεϊ ή την κολύμβηση. Αυτό γίνεται σε αθλήματα τα οποία έχουν ταχύτητα και απότομο σταμάτημα και έτσι δημιουργείται ο πόνος στην κοιλιακή χώρα και μετά γίνεται το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου