1 "Σας στέλνω τον Κολίνα"

Για τους τρόπους με τους οποίους η UEFA θα συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές για την καταπολέμηση των προβλημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου, μίλησε ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τόνισε πως η βία είναι το βασικότερο πρόβλημα σήμερα, ενώ προανήγγειλε την άφιξη στη χώρας μας του Πιερλουΐτζι Κολίνα,


 

ο οποίος θα μελετήσει θέματα που αφορούν τη διαιτησία. «Επιβεβαιώθηκε η βούληση να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας», δήλωσε νωρίτερα ο Παύλος Γερουλάνος.
Ευδιάθετος και συνοδευόμενος από τους κυρίους Σοφοκλή Πιλάβιο και Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο Μισέλ Πλατινί μίλησε σε δημοσιογράφους σε αίθουσα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Μάλιστα, ερωτώμενος για το τι θεωρεί ως το χειρότερο πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αστειευόμενος απάντησε: «Όταν η εθνική σας ομάδα, απέκλεισε τη Γαλλία στα προημιτελικά του EURO 2004»!
Στη συνέχεια όμως, αποκάλυψε πως το θέμα που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι τα φαινόμενα βίας, ενώ δεν έκρυψε την αποστροφή του σε ό,τι αφορά στον παράνομο στοιχηματισμό. «Εάν κάποιος αποδεδειγμένα συμμετέχει σε παράνομο στοιχηματισμό, θα φροντίσω να μην ξανακουμπήσει ποτέ στη ζωή του μπάλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Ήταν ειλικρινής και επικοδομοιτική, με αρκετή εκτ’ίμηση. Όλες οι πλεύρες έχουμε την απαιτούμενη ενότητα για να διαχεισστούμε τέτοια θέματα. Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί σε τέσσερις άξονες. Βία, ντόπινγκ, διαιτησία και τα στημένα».
Ερωτώμενος για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, είπε: «Προτείναμε ένα τρόπο συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΠΟ και UEFA που θα με ειδικούς που θα έρθουν και θα βοηθήσουν σε θέματα βίας και διαφθοράς».
«Ότι αγγίζει το παιχνίδι, αγγίζει τους παίκτες, αγγίζει την ψυχή μας, αγγίζει και το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, αν από πριν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε το σύστημα ανίχνευσης, βλέπουμε πόσα ποντάρονται, πως πέφτουν οι αποδόσεις. Για μας σταματάει εκεί η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Δίνουμε τα στοιχεία και θέλουμε να είμαστε κοντά στις δικαιοσύνες των χωρών. Για αυτό από εδώ και πέρα θα διαθέσουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα είναι ο σύνδεσμος με την ΕΠΟ και τη δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στα σκάνδαλα με τους στημένους αγώνες που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, ξεκαθάρισε πως τον πρώτο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις έχει η δικαιοσύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη στάση της UEFA στην περίπτωση της Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία, δήλωσε:
«Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε εμείς σε ενέργειες πριν αποφανθεί η τουρκική δικαιοσύνη. Φανταστείτε να αποκλείσουμε την ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια η Φενερμπαχτσέ να δικαιωνόταν στα δικαστήρια, τι ποσά θα έπρεπε να καταβάλουμε σε αγωγές»!
Τέλος, ο Μισέλ Πλατινί έδωσε και την είδηση της ημέρας. Προανήγγελλε τον ερχομό στην Ελλάδα του Πιερλουΐτζι Κολίνα. Ο πρώην διαιτητής, ο οποίος πλέον είναι μέλος της σχετικής επιτροπής της UEFA, θα έρθει στην Ελλάδα να ερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας και να βοηθήσει με δική του εμπειρία».
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είπε με τη σειρά του: «Εμείς είχαμε ζητήσει να έρθουν ομάδες ειδικών για να βοηθήσουν στην κατάσταση και η UEFA απάντησε θετικά. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει τον Αύγουστο ή αργότερα, αλλά σίγουρα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Ο πρωθυπουργός έδειξε πως έχει γνώση όσων συμβαίνουν στο χώρο και έχει διάθεση να βοηθήσει».

Πηγή: sport-fm.gr

1 σχόλιο:

  1. Και πολυ καλα θα κανει να στειλει τον Κολινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή