0 Ο δήμαρχος της Καβάλας για Ψωμιάδη


psomiadis-stauros1
Συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Σιμιτσής, δήμαρχος της Καβάλας στον Sentra FM και τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Σταύρος Ψωμιάδης ψεύδεται για το θέμα της αλλαγής της καβάλας.

Διαβάστε αναλυτικά.


 

 «Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα που πρέπει να τα δούμε στην παρούσα φάση, αφού υπάρχει το θέμα με τα στημένα παιχνίδια και τη δίωξη του κ. Ψωμιάδη. Έχει γίνει αρκετά περίπλοκο το θέμα και δεν είναι τόσο απλό, όμως απασχολεί τον κόσμο της Καβάλας. Ακούγονται και ψέματα, ότι τάχα είχε πλαστογραφηθεί η υπογραφή του κ. Ψωμιάδη για τη μετονομασία της ΠΑΕ Νέα Καβάλα. Φανταστείτε ότι την αίτηση αυτή την υπέβαλε η γραμματέας της ομάδας, δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε ο κ. Ψωμιάδης. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα με όσα γίνονται».

Για τις δικές του κινήσεις τόνισε: «Ασχολούμαι με ένα θέμα που δεν είναι το μείζον πρόβλημα της πόλης, αλλά το ποδόσφαιρο αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της δικαιοσύνης για κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου, να λυθούν όλα τα ζητήματα».

Για την επίθεση που δέχεται, σχολίασε: «Θέλουν να φύγουν από τον χώρο του ποδοσφαίρου και φεύγοντας πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα και όση μείνει έμεινε. Θέλουν να περάσουν την άποψη ότι δε φταίμε εμείς που φεύγουμε, αλλά ο δήμαρχος. Ο δήμος δηλαδή ζήτησε τα νόμιμα που δικαιούται βάσει των εισιτηρίων και για αυτό θα φύγουν από την ομάδα. Αυτό είναι αστείο που λέγεται».

Για τις κατηγορίες που αποδίδει η ΠΑΕ στον δήμο απάντησε: «Υπήρχαν κάποια κλειδιά του γηπέδου, τα είχαν κάποιοι υπάλληλοι που τακτοποιούσαν κάποια πράγματα και όντως τα ζητήσαμε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να παίζει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα που θα χρησιμοποιεί το δικό μας γήπεδο, το ρεύμα, το νερό και όλα όσα πληρώνουν για αυτά οι δημότες της Καβάλας. Δεν μας δίνουν τίποτα απολύτως. Έχουν μια νοοτροπία ακρίδας. Έμπαιναν μέσα, ρημάζανε τον τόπο και έφευγαν. Αν δείτε τα βοηθητικά που έκαναν προπόνηση κατά καιρούς θα καταλάβετε. Μας έχουν αφήσει χρέος ουσιαστικά. Αν δείτε το γήπεδο, λείπουν 3.000 καθίσματα από ζημιές φιλοξενούμενων οπαδών. δεν τα πληρώνουν ούτε οι φιλοξενούμενες ομάδες ούτε η λίγκα ούτε η ΕΠΟ. Βασικός υπόχρεος όμως είναι η ΠΑΕ, που μέχρι και πέρσι τα πλήρωνε».

Συμπληρώνοντας: «Για να καταλάβετε, μόνο τα καθίσματα κοστίζουν 35.000 ευρώ. Δεν μπορεί να τα πληρώσει αδιαμαρτύρητα ο λαός της πόλης. Και εν πάση περιπτώσει, ο δήμος έχει νομικές δεσμεύσεις. Αν εγώ δεν κάνω το καθήκον μου, θα εκπέσω του αξιώματός μου και θα έχω τις ανάλογες συνέπειες».

Για το αν επωφελήθηκε η πόλη της Καβάλας, τόνισε: «Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η διαφήμιση που έκανε στην πόλη η ομάδα, είναι αξιόλογο κέρδος και καθόλου αμελητέο. Εξίσου πρόσφερε και το μπάσκετ. Μπορεί να πει κανείς ότι η παρουσία ομάδων και παικτών της πρώτης κατηγορίας δημιουργεί κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι ηθικό και αθλητικό το κέρδος, όχι οικονομικό. Ακόμα και οι αντίπαλοι οπαδοί λόγω κρίσης, δεν αφήνουν πλέον χρήματα, πέρα από ένα καφέ και ένα νερό που θα πιουν, αφού φεύγουν αυθημερόν. Να μην αναφέρουμε και τα επεισόδια, με τις ζημιές στην πόλη, με κάποιους που έτρωγαν στα εστιατόρια και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν. Αυτό είναι βέβαια και γενική παθογένεια του ποδοσφαίρου. Οικονομικό κέρδος δεν υπάρχει, πέρα από το ηθικό που σας είπα».

Πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε εδώ, διατεθειμένοι να δώσουμε το γήπεδο και όλες τις ευκολίες προς την ομάδα αρκεί αυτή να συμμορφωθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις της. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα, όχι μόνο ο κ. Ψωμιάδης, αλλά εγώ που θα διωχθώ από τον εισαγγελέα και από τον ελεγκτή νομιμότητας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης, απάντησε: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και πού είναι ο κ. Ψωμιάδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου