0 Πάρτε το ζεστά επιτέλους

12015_0Ο «κατάσκοπος» της Οντένσε γέμισε πολλές σελίδες στο σημειωματάριό του παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Γράφει ο Κώστας Χαλεμός.Περισσότερες απ' ό,τι και ο προπονητής του, που είχε δει τους Πράσινους τέσσερις μέρες πριν στο φιλικό (1-2) με την Κολωνία.Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς,

 

αφού οι αδυναμίες που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι ήταν σαφώς περισσότερες από εκείνες που είχε δείξει στο Ροζενχάιμ.

Βλέποντας την απόδοση του αντιπάλου του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να πέφτει όσο πλησιάζει η ημέρα της πρώτης αναμέτρησης, ο Χένρικ Κλάουσεν δεν μπορεί παρά να τρίβει τα χέρια του.

Ο Κλάουσεν θορυβήθηκε τη μέρα που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο αναθαρρεύει πως μπορεί η ομάδα του να περάσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και να δοκιμάσει την τύχη της στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το ξέρει και ο ίδιος πως η ομάδα του δεν είναι (η περσινή) Κοπεγχάγη, η οποία κυριάρχησε επί του Παναθηναϊκού και στα δύο ματς στη φάση των ομίλων της περσινής διοργάνωσης, αλλά βλέποντας τα χάλια του αντιπάλου σκέφτεται «γιατί όχι;».

Ο Παναθηναϊκός τού έχει δώσει αυτό το δικαίωμα. Και όπως λέει και ο λαός, «δώσε θάρρος στον χωριάτη…». Δεν γνωρίζουμε αν ο Κλάουσεν είναι «χωριάτης». «Κρεβάτι» πάντως οι Πράσινοι έχουν. Επάνω του κοιμούνται μακάρια την τελευταία εβδομάδα.

Προχθές βράδυ στο Περιστέρι το ροχαλητό τους ακουγόταν πάνω και από την βαβούρα της εξέδρας. Για τέτοιο ύπνο μιλάμε. Κάποιοι τόλμησαν να μιλήσουν για τη ζέστη. Κάποιοι άλλοι για «βαριά πόδια».

Φθηνές δικαιολογίες. Και οι αντίπαλοι τους υπέφεραν το ίδιο από τη ζέστη. Οσο για τα «βαριά πόδια» από την πρωινή προπόνηση, είδαμε και πόσο «ελαφριά» ήταν στα φιλικά της Αυστρίας, όταν το πρόγραμμα δεν είχε πρωινή προπόνηση τη μέρα του αγώνα.

Αμα θέλεις, δικαιολογίες μπορείς να βρεις πολλές. Αλλά με τις δικαιολογίες δεν πας στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να περάσεις χρειάζεται να παίξεις μπάλα και να πετύχεις γκολ.

Και αυτά τα δυο στοιχεία αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση (ειδικά) φέτος στον Παναθηναϊκό. Ενα γκολ με πέναλτι του Λέτο στο ματς με την Κολωνία και άλλο ένα του Μουν με το… στανιό στον αγώνα με την Λεχ Πόζναν είναι όλη κι όλη παραγωγή στα φιλικά.

Αλλά δεν είναι μόνο το σκοράρισμα (όπου στο κάτω κάτω υπάρχει το ελαφρυντικό της απουσίας του Σισέ) που προκαλεί προβληματισμό στον κόσμο του Παναθηναϊκού εν όψει των αναμετρήσεων με την Οντένσε.

Είναι και η υστέρηση σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού, όπως τα τρεξίματα, το πρέσινγκ, η αγωνιστική πειθαρχία, η εκρηκτικότητα, η δημιουργία συνδυασμών και φάσεων.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επιλογές που έχει ο προπονητής στη διάθεσή του και το μούδιασμα που εμφανίζει ο «12ος παίκτης», δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους αγώνες με τους Δανούς.

Στο χέρι του Φερέιρα και των παικτών του είναι να ανατρέψουν το σκηνικό που οι ίδιοι διαμόρφωσαν...

Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου