0 “Πιο αργοί και από τον Επιτάφιο”

0alefasssΑπολαυστικός για ακόμα μία φορά ο Νίκος Αλέφαντος.Διαβάστε όλη τη στήλη του από το katimagiko.gr.

 

 

 


• Ξεκινώντας από το φιλικό του Σαββάτου με την Μπρέντα, θα πω τούτα: Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, με φορ τον Μιραλάς, όπως πρέπει. Αργή ομάδα κιόλας η Μπρέντα, δεν έδειξε τίποτα. Πίεσε πολύ ο Ολυμπιακός μπροστά, με γρήγορο ρυθμό, με καλό ρυθμό, έχασε πολλές ευκαιρίες. Μεσαίων δυνατοτήτων ομάδα η Μπρέντα, μεσαία στο ολλανδικό πρωτάθλημα το οποίο είναι της πλάκας.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός μου θύμισε τα περσινά όπου έπαιζε πολύ καλά στο α’ ημίχρονο, αλλά στο β’ μέρος κλατάριζε. Θυμάστε με τον Παναθηναϊκό τι είχαμε πάθει και στα δύο ματς, αλλά δεν ήταν μόνο αυτά τα ματς, ήταν κι άλλα. Τα δίνουν όλα στην αρχή, πρεσάρουν και μετά τα φτύνουνε.

Με το που μπήκε ο 18χρονος της Μπρέντα, έγινε η ολλανδική ομάδα πιο γρήγορη και έφερε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Έκανε και τις αλλαγές ο Βαλβέρδε που δεν τράβηξαν, ήρθε η ανατροπή. Στο β’ ημίχρονο ήταν ανοργάνωτος ο Ολυμπιακός, πολύ χάλια.

Το ερώτημα που θα κάνω είναι τούτο: Παίζεις με την Μπρέντα, χάνεις με ανατροπή, παίζεις με την Χέρενβεν, χάνεις με ανατροπή, παίζεις με την μέτρια Βέρντερ -η οποία είναι χάλια αυτήν την εποχή στα ματς που δίνει- δεν νικάς, παίζεις με την Ζούλτε Βάρεγκεμ -τι όνομα κι αυτό, ντρέπεσαι να το πεις- δεν νικάς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τι θα κάνεις;

Και με την περσινή ομάδα να έμενε ο Ολυμπιακός, πάλι θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα - άλλωστε βλέπω από την περσινή 11άδα να είναι οι 10 στους 11 ίδιοι φέτος. Αλλά για Τσάμπιονς Λιγκ ενισχύθηκες σοβαρά;

• Ότι ο Ολυμπιακός ήταν πηγή κινδύνων στις στημένες φάσεις, είχε φανεί από το ματς με την Μπρέντα. Παρ’ ότι δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα, κι εκεί υπήρχε πρόβλημα. Επίσης από εκείνο το ματς δεν μου άρεσε το πάσα ο Μαρκάνο στον Παπάζογλου, πάσα ο Παπάζογλου στον Μαρκάνο και εκείνος τη μεγάλη μπαλιά μπροστά. Τι είναι αυτά, θα το κάνεις μία, θα το κάνεις δύο, μετά γίνεσαι προβλέψιμος.

• Θα κάνω μια παρένθεση εδώ να μιλήσω λίγο για τον ΠΑΟΚ. Ήταν γρήγορος με την Βαλερέγκα ο ΠΑΟΚ, στο β΄ημίχρονο ανέβηκε πολύ και ήταν λες και έπαιζε στην Τούμπα. Άξια η νίκη του στη Νορβηγία. Πήρε έναν παικταρά τον Λαζάρ, συμπατριώτη του Μπόλονι, που έκανε αμέσως τη διαφορά. Γρήγορος, ντριμπλέρ, πνευμόνια, ο π...ς με δύο προπονήσεις μόνο και όμως μπήκε αμέσως και έδειξε! Ο καλός παίκτης δεν θέλει δικαιολογίες, μπαίνει αμέσως και δείχνει. Θα την ξεσηκώσει την Τούμπα αυτός ο παίκτης.

Ο Μπόλονι είναι καλός προπονητής, έχει καλό βιογραφικό. Εδέησε επιτέλους ο ΠΑΟΚ να μην ασχολείται με Χάβους και Δερμιτζάκηδες. Έχει χαλάσει κόσμο ο Μπόλονι στο παρελθόν σε καλές ομάδες. Πέρσι η Λανς ήταν διαλυμένη όταν την πήρε και δεν μπόρεσε να τη σώσει. Τον δούλεψε τον ΠΑΟΚ γρήγορα και σε φυσική κατάσταση και σε τακτική στην προετοιμασία. Θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ να παίζει διαφορετικά, να ξεκολλήσει από το ταμπούρι του Σάντος που ήταν τσούκου- τσούκου και πήγαινε να βάλει το μισό γκολ να πάρει το ματς. Θέλει να παίζει πιο γρήγορα, να έχει κατοχή, να κυκλοφοράει τη μπάλα στα χαφ.

• Όμως ο άνθρωπος θέλει καλύτερους παίκτες και το λέει. Θέλει να παίζει γρήγορα ο ΠΑΟΚ και να βγαίνει πιο επιθετικά, τραβάει την άμυνα πιο ψηλά. Άλλους δύο σαν τον Λαζάρ χρειάζεται και θα γίνει ανταγωνιστικός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν πάρει όπως λένε τον Μποκανί και τον Ντουγκλάο θα δέσει πολύ ο ΠΑΟΚ.

Πάμε τώρα στο ματς με την Χέρενβεν. Ήταν ένα παιχνίδιπαιδική χαρά! Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς του Ολυμπιακού. Όταν είσαι 2-0 στο 10λεπτο και έχεις απέναντί σου έναν αντίπαλο που δείχνει ομαδούλα, έτοιμη να φάει 5 γκολ στο ημίχρονο, με βασικούς εσύ, αλλά ενώ νικάς 4-2 χάνεις στο τέλος 5-4, τι να πεις!

Μία ομαδούλα που τη βγάζει με παίκτες μικρούς, είδες να έχει έναν έξω αριστερά παικταρά που τον έκανε τον Τοροσίδη του αλατιού, όποτε ήθελε τους πέρναγε και τους ξαναπέρναγε! Τα ίδια προβλήματα είχε και ο Χολέμπας με τον έξω δεξιά της Χέρενβεν. Κι έχεις πληρώσει εσύ τόσα εκατομμύρια τον Ριέρα! Ο ανύπαρκτος, με άλφα κεφαλαίο.

• Βάλανε τη μπάλα κάτω οι της Χέρενβεν, πλακώσανε τα ένα-δύο, κουτουλάγανε και στις ψηλές μπαλιές οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Μέλμπεργκ ένα δράμα, ο Αβραάμ έφαγε κάτι ντρίμπλες στο τέλος, τους τράβαγε από τις φανέλες. Κι είχες έναν Ουρτάδο να περπατάει! Δεν μπορεί το παλικάρι, το φωνάζω από την πρώτη μέρα που τον είδα, δώσανε λεφτά για να αγοράσουνε αυτόν; Για το καλό του Ολυμπιακού τα λέω, να προσέχει ο πρόεδρος πού δίνει τα λεφτά του, τι εισηγήσεις του κάνουν

• Το κεντρικό σου δίδυμο στα χαφ δεν υπήρχε, Ουρτάδο-Σουμπίνιο πιο αργοί και από τον Επιτάφιο, όποιοι ήθελαν περνάγανε από τους αντιπάλους. Πρέπει ο πρόεδρος να πάρει αμυντικό χαφ από το πάνω ράφι! Μια γρήγορη χαφάρα γιατί θα έχουμε προβλήματα, έβαλε κι ένα χρόνο παραπάνω στις πλάτες του ο Ιμπαγάσα. Όχι άλλο αργό χαφ, έχετε μαζέψει όλους τους αργούς, όχι τον Ντιαρά του ΟΦΗ που του έμεινε το όνομα αλλά είναι πιο αργός και από τον Ουρτάδο! Είναι παλαίμαχος εδώ και 2 χρόνια, ποτέ δεν ήταν γρήγορος, πόσο μάλλον τώρα.

• Και στις στημένες φάσεις, μια ζώνη νεροζούμι. Ούτε ήξεραν ποιον έπιαναν και πότε πηδούσαν. Ο δε τερματοφύλακας δεν δείχνει σοβαρός, δεν κόβει τα κολπάκια με τη μπάλα στα πόδια, στις δε εξόδους άφαντος. Για να σοβαρευτούνε εκεί πέρα γιατί ίσως νομίζουν ότι θα κάνουνε περίπατο στο πρωτάθλημα λόγω της φτώχειας που δέρνει τις ελληνικές ομάδες. Αλλά αν δεν σοβαρευτούν κανείς δεν θα τους χαρίσει τον τίτλο.

Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου