0 Εγκρίθηκε το σχέδιο για την Ελλάδα

sarkoziΟλοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με επίκεντρο την ελληνική οικονομία. Αμέσως μετά ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν ειπώθηκε κάτι για χρεοκοπία στην Ελλάδα. «Μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία, εμείς όμως δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό».
Μαζί με την Α. Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Τρισέ

 

συμφώνησαν στη  δημιουργία μιας οικονομικής κυβέρνησης, την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαικού οίκου αξιολόγησης αλλά και ενός ευρωπαικού ταμείου.
«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την αξιοπιστία του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας, τόσο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ αλλά και οι τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Το επιτόκιο αποπληρωμής του δανείου θα μειωθεί κοντά στο 3,5% ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι το σχέδιο αυτό αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι τις άλλες δύο χώρες που έχουν προσφύγει στο μηχανισμός στήριξης, Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και «εμείς δήλωσε θα δείξουμε έμπρακτη τη βοήθειά μας για ανάπτυξη» ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της.

πηγή¨newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου