0 "Θα πάθω εγκεφαλικό"

alefantos2_25711Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει την εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο φιλικό, μιλάει για τον αργοκίνητο Ουρτάδο, για τον ανύπαρκτο Ριέρα και τον παίδαρο Γκρίμπιτς, αλλά και για την χαφάρα – σίφουνα που πρέπει να έρθει. Επίσης, μιλάει για τις μετριότητες που έφερε ο Βαλβέρδε

με τον μάνατζέρ του, για το σίγουρο πρωτάθλημα, αλλά και για τον Ντιαρά που ξεκινάει τα 100 μέτρα τον Αύγουστο και τελειώνει τον Σεπτέμβρη.

Αναλυτικά το κείμενο από τo katimagiko.gr:

  • Ο Μαρινάκης είναι μια περίπτωση προέδρου που πιστεύει σε αυτόν τον προπονητή και ό,τι του πει ο προπονητής κάνει. Εδώ θέλει μια προσοχή… Μην τον φρενάρει…

  • Είναι ακόμα νωρίς να κρίνουμε την ομάδα, όμως τους περισσότερους παίκτες τους ξέρουμε. Τον Δασκαλάκη τον ξέρουμε, τον Σουμπίνιο τον ξέρουμε, τον Βαλεριάνο τον ξέρουμε, τον Μανιάτη τον ξέρουμε, τον Παπάζογλου τον ξέρουμε, τον Χολέμπας τον ξέρουμε, τον Ουρτάδο- αυτήν την αργοκαρούτα που κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό όταν τον είδα από το πρώτο ματς και τα είπα αμέσως- τον ξέρουμε. Μην λέμε όλα τα ονόματα, υπάρχουν παίκτες που είδαμε στο φιλικό να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι οποίοι παλιότερα δεν θα πέρναγαν ούτε την πόρτα του Ρέντη…

  • Με ρωτάει ο Σινάνογλου γιατί τους μάζεψε όλους αυτούς ο Ολυμπιακός, ενώ ο Βαλβέρδε θέλει μικρό ρόστερ. Έλα ντε… Όλο δηλώνει ο Βαλβέρδε ότι θέλει μικρό ρόστερ, αλλά ο Βαλβέρδε είναι εκείνος που πάει και μαζεύει μετριότητες από τον μάνατζέρ του και την Ισπανία. Άμα φύγει ο Βαλβέρδε το επόμενο καλοκαίρι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός; Θα μας μείνει η «παροικία» και θα θέλει ο επόμενος προπονητής να διώξει ένα σωρό παίκτες; Και ξανά απ’ την αρχή; Όπως ο Βαλβέρδε θέλει να διώξει ένα σωρό παίκτες και έχει μαζέψει ο Ολυμπιακός 30 παίκτες και δεν μπορεί να τους ξεφορτωθεί!

  • Δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα: Αφού έχεις μαζέψει ένα κάρο παίκτες, Ντιόγο, Λεονάρντο, Ντάρμπισιρ, δεν θες τον Μήτρογλου, δεν θες τον Ρόμενταλ κ.λ.π, αλλά θες τον Ουρτάδο- ο Χριστός και η Παναγία- αφού τέλος πάντων έχεις πολλούς παίκτες, γιατί έκανες 8 μεταγραφές και πας για 9η; Ας άφηνες την περσινή ομάδα και να την ενίσχυες με 3-4 μεταγραφές, αλλά παίκτουρες! Να κάνουν τη διαφορά.

  • Πάρε ρε μία χαφάρα- σίφουνα να τελειώνουμε!

  • Μην πάρετε τον Ντιαρά του ΟΦΗ. Ο καλός Ντιαρά είναι ένας και τον έχει κρατήσει ο Μουρίνιο στη Ρεάλ. Ο Ντιαρά που λένε τώρα για τον Ολυμπιακό, μόνο το όνομα του έμεινε, για να κάνει τα 100 μέτρα, ξεκινάει τον… Αύγουστο και τελειώνει τον… Σεπτέμβρη! Όχι άλλους αργούς στον Ολυμπιακό!

  • Και αυτή η ιστορία με τον Μιραλάς στα άκρα πρέπει να τελειώσει. Ίδιο στιλ είναι αυτός ο παικταράς ο Σουάρες αλλά δεν κάνουν οι προπονητές το έγκλημα να τον πετάνε στα άκρα. Πού την είχε βρει αυτήν την παικτούρα ο Άγιαξ, έκανε επιτέλους μια καλή μεταγραφή η Λίβερπουλ. Στη μύτη της επίθεσης πρέπει να παίζει ο Μιραλάς, όπως ο Σουάρες, και να αναστατώνει με την ταχύτητά του και τις ντρίμπλες του.

  • Κάτι χαφάρες η Ουρουγουάη, κάτι μπακάρες, όπως τα είπα πριν τον τελικό. Πιέζουν ψηλά αλλά όταν χάσουν μπάλα δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, κλείνουν καλά τους χώρους, σε πνίγουνε. Είχαν και τον καλύτερο παίκτη στο τουρνουά, τον Σουάρες, γρήγορος, ντριμπλέρ, πεισματάρης, εκτελεστής, Μιραλάς στιλ, έχουν και τον Φορλάν να είναι δίπλα του, αλλά όταν αμύνονται γυρνάει ο Φορλάν στα χαφ και οργανώνει, τρέχει, παίζει με πάθος για την πατρίδα του.

  • Μοντέρνα ομάδα η Ουρουγουάη, στο πρώτο ημίχρονο με ξετρέλανε, 4 γκολ μπορούσε να βάλει στην Παραγουάη. Σαν αβγό καθάρισε το Κόπα Αμέρικα, μία σταλιά χώρα αλλά ξεβράκωσε τις Αργεντινές και τις Βραζιλίες, από την πρώτη αγωνιστική τα είδα τα χάλια τους.

  • Ο Ολυμπιακός θα το πάρει και το φετινό πρωτάθλημα. Παρακολουθώ τις άλλες ομάδες τι κινήσεις κάνουν στην Ελλάδα, είναι να λυπάσαι. Το θέμα όμως είναι να κάνουμε και τίποτα στην Ευρώπη, επίσης το θέμα είναι άμα φύγει ο Βαλβέρδε το επόμενο καλοκαίρι να μην ξηλώνει πάλι ο νέος προπονητής την ομάδα και να πετάει ξανά λεφτά ο Μαρινάκης για να διώχνει ένα σωρό παίκτες και να φέρνει ένα σωρό άλλους ποδοσφαιριστές…

  • Ο Ριέρα, πω- πω, ανύπαρκτος ήταν χθες, νομίζει ότι παίζει μπάλα αυτός; Τελειώσανε οι δικαιολογίες πια, πρέπει να παίξει μπάλα και να δικαιολογήσει τα λεφτά του. Όταν τα έλεγα από το φθινόπωρο μου έλεγαν ότι είναι νωρίς ακόμα, το χειμώνα μου έλεγαν ότι είναι νωρίς ακόμα, την άνοιξη μου έλεγαν ότι να περιμένουμε τη νέα σεζόν να κάνει προετοιμασία. Σαν να είναι 36 χρονών έμοιαζε χθες!

  • Ο Γκρίμπιτς έκανε 2-3 μπασίματα πολύ ωραία από δεξιά, δυνατό παιδί είναι, παίδαρος, καλά σωματικά προσόντα. Χώνεται, επικίνδυνος είναι, έβαλε κι ένα ωραίο γκολ στο άλλο φιλικό, αυτό το παιδί δείχνει κάτι. Θα περιμένω όμως. Εγώ όλους αυτούς περιμένω να τους μπανίσω από κοντά, να έρθουν εδώ να τους δω στο Καραϊσκάκη. Εκεί δεν μπορεί να σε ξεγελάσει κανείς παίκτης. Άλλο η τηλεόραση και άλλο το γήπεδο.

Πηγή: Katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου