0 Χωρίς λεπίδα πάνω από τα κεφάλια των ομάδων

mpala-lefta_0Καλό να λένε και να ξαναλένε οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ότι... «είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέρμα», «δεν μας ενδιαφέρει εάν τα πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκονται ψηλά, ή εάν οι ΠΑΕ είναι μεγάλες» και άλλα τέτοια ωραία.Όπως τα είπε ο ένας από αυτούς, ο κ. Αντωνακάκης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ομως, το θέμα που καίει είναι το πότε

θα γίνουν όλα αυτά. Από την ώρα που στο πειθαρχικό κομμάτι αποφάσισαν να περιμένουν... «να δούμε ποιους ακόμη θα καλέσει ο ανακριτής, ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας που αφορούν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, για να δούμε αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου, και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων», καταλαβαίνουμε πως οι όποιες ενέργειες αναγκαστικά θα ξεκινήσουν ξανά από Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή θα έχουν αρχίσει τα νέα πρωταθλήματα. Και τότε... φέξε μου και γλίστρησα! Φανταστείτε να παίζουν οι ομάδες κανονικά, και ένα ωραίο πρωί, τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, να βγαίνει ο αθλητικός δικαστής που θα έχει πάρει τα κατηγορητήρια στα χέρια του μέσα Σεπτεμβρίου, να βγάζει μια απόφαση και να στέλνει οποιαδήποτε ομάδα, από την πιο μεγάλη (λέω εγώ), μέχρι την πιο μικρή, στην παρακάτω κατηγορία. Γίνεται;

ΦΥΣΙΚΑ, σύμφωνα με τους κανονισμούς γίνεται. Ομως, καλό θα είναι να σκεφτούμε τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους και να φωνάζει επειδή θα βλέπει υπαρκτές και ανύπαρκτες σκοπιμότητες σε μια τέτοια απόφαση, αλλά και τα πρωταθλήματα να γίνονται μπάχαλο, άλλος πάνω, άλλος κάτω, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα καχυποψίας και αναταραχής.

ΑΚΟΜΗ χειρότερο, η ομάδα που θα τιμωρηθεί να έχει αρχίσει τα παιχνίδια της στην Ευρώπη και να την πετάει η UEFA έξω. Εκεί να δείτε κλάμα!

ΓΙΑΤΙ εδώ, το θέμα δεν έχει να κάνει με τυπικότητες και προθεσμίες. Δεν είναι μια συνηθισμένη δικαστική υπόθεση που μπορεί να περιμένει, μέχρι να φύγει για διακοπές ο κάθε δικαστικός, ή η γραμματέας του, να γυρίσει από άδεια μετά έναν μήνα και να καθίσει με το πάσο του ν' ασχοληθεί. Η όποια πειθαρχική απόφαση είναι ανάγκη να βγει με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα, χωρίς εκκρεμότητες και κυρίως χωρίς λεπίδες να κρέμονται κάθε στιγμή πάνω από τα κεφάλια των ομάδων που θα έχουν αρχίσει να παίζουν σ' ένα πρωτάθλημα που πρέπει να τελειώσει ομαλά τον επόμενο Απρίλιο - Μάιο.

ΑΥΤΟΣ είναι και ο λόγος για τον οποίο, παντού όπου υπάρχει σοβαρό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τέτοιες αποφάσεις τις παίρνουν στο άψε-σβήσε, χωρίς να περιμένουν την παράλληλη δικαστική εξέλιξη. Γι' αυτό ακριβώς και η FIFA φρόντισε να προβλέψει να μην μπερδεύεται το πειθαρχικό κομμάτι που τιμωρεί τις ομάδες, με το ποινικό που βλέπει μόνο τα πρόσωπα.

ΑΛΛΑ οι δικοί μας ζουν ακόμη στην κοσμάρα τους...

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου