0 Ενός λεπτού σιγή στη Νορβηγία

EA90B35AAA463502E8897B96F789F9BCΓια ένα λεπτό διακόπτουν αυτή την ώρα τη λειτουργία τους οι σιδηρόδρομοι σε ολόκληρη τη Νορβηγία στη μνήμη των θυμάτων των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη χώρα. Παύση ενός λεπτού στη λειτουργία τους θα κάνουν την ίδια στιγμή και το Χρηματιστήριο του Όσλο, όπως και τα αεροδρόμια της χώρας, σεβόμενα το επίσημο αίτημα για την τήρηση ενός λεπτού σιγής

στη μνήμη των 93 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που είχαν στόχο την έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και τη νεολαία του Εργατικού Κόμματος στο κοντινό νησί Οτόγια.
Παράλληλα η αστυνομία απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις που δέχθηκε από κάποιους επιζήσαντες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε στην επίθεση στο Οτόγια.
Η ειδική δύναμη της αστυνομίας Delta ανταποκρίθηκε το ταχύτερο δυνατό και έσπευσε γρήγορα στην περιοχή, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όσλο Άνσταϊν Γένγκενταλ στο κρατικό δίκτυο NRK.
Ερωτήματα υπάρχουν όσον αφορά το χρόνο που χρειάστηκε η αστυνομία για να σπεύσει στην περιοχή και το γεγονός ότι η δύναμη Delta δεν χρησιμοποίησε ελικόπτερο για να φτάσει εκεί μετά τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ένοπλος πυροβολεί νέους σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.
Μέλη της ειδικής αυτής δύναμης έφυγαν με οχήματα της αστυνομίας από το Όσλο και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λέμβους για να φτάσουν στο νησί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη νορβηγική πρωτεύουσα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε για την επίθεση έως την ώρα που συνέλαβε τον ύποπτο μεσολάβησε μία ώρα.
Το ελικόπτερο της αστυνομίας του Όσλο ήταν εκτός λειτουργίας έως αργότερα την Παρασκευή.
Ωστόσο ο επικεφαλής του προσωπικού της αστυνομίας του Όσλο Γιόχαν Φρέντρικσεν δήλωσε στο NRK ότι δεν θα υπήρχε διαφορά στην αντίδραση της αστυνομίας ακόμη και να ήταν επιχειρησιακό το ελικόπτερο, καθώς θα είχε χρησιμοποιηθεί για επίβλεψη κι όχι για τη μεταφορά της δύναμης Delta στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου