0 Εμείς δε φταίμε πουθενά


1208879733_var_250x

Επιστολή έστειλε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που διαβάστηκε στο Δ.Σ.Πού ρίχνει ευθύνες,τι λέει για την δύσκολη κατάσταση στον Παναθηναϊκό,τι λέει για το Δ.Σ.

Διαβάστε την επιστολή.

 

 

 

"Αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Η ολοκλήρωση της θητείας του υπάρχοντος Δ.Σ. βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή. Με δεδομένη την πρόθεση της οικογένειας μου και εμού προσωπικά να μην συμμετέχουμε στο νέο Δ.Σ. θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα θέματα.

Η ομάδα περνάει την πιο δύσκολη καμπή στην σύγχρονη ιστορία της. Οι ευθύνες για το σημερινό οικονομικό και αγωνιστικό τέλμα δεν είναι απρόσωπες. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, τα τελευταία χρόνια , ακολούθησαν συστηματικά μια πολιτική και στρατηγική η οποία μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Μάλιστα, το «καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών» δεν μπορεί να αξιοποιηθεί επωφελώς για τον σύλλογο στις χειρότερες στιγμές που βιώνει.
Η πολιτική αυτή, σηματοδοτήθηκε από συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από την πλήρη αδιαφορία για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων. Ταυτόχρονα ευχάριστες στα αυτιά υποσχέσεις και μεγαλόσχημες δεσμεύσεις προς οπαδούς και συνεργάτες δημιουργούσαν ένα κλίμα πλασματικής ευφορίας. Οι διαρροές στον τύπο ολοκλήρωναν το σκηνικό.

Επειδή πολλά γράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ΜΜΕ, οφείλω να αποκαταστήσω για μία ακόμα φορά ορισμένες αλήθειες.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος υπαναχώρησε από την μεταξύ μας συμφωνία ενώ ταυτόχρονα ο κ. Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την Προεδρία. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν έχει εμφανιστεί κανένας υποψήφιος επενδυτής στην ομάδα. Ακόμη ουσιαστικότερα, δεν έχει κατατεθεί από κανέναν, μία στοιχειοθετημένη, βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση που θα εξασφαλίζει το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Είμαι συνεπής και ξεκάθαρος στην στάση μου όλο αυτόν τον καιρό. Τόσο η οικογένεια μου όσο και εγώ προσωπικά, έχουμε αποδείξει ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο για την εξέλιξη του Παναθηναϊκού. Η δυσχερής οικονονομική κατάσταση του συλλόγου δεν οφείλεται σε εμάς. Αντιθέτως, συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται να υπάρχει διοικητική σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία στην Π.Α.Ε., έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο Πρωτοδικείο.

Είναι σαφές ότι κάποιοι επιθυμούν την ακυβερνησία. Ακόμα και τώρα, συνεχίζονται τα παρασκηνιακά παιχνίδια, και η εκ νέου απόπειρα χειραγώγησης και παραπλάνησης του κόσμου. Η σημερινή «οργανωμένη εξέδρα» επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Δεν θα μας εκπλήξει ούτε θα μας αιφνιδιάσει, όταν το κλίμα θα είναι ευνοϊκότερο ή οι συνθήκες «κατάλληλες», η επανεμφάνιση «σωτήρων με μαγικές λύσεις» για τα προβλήματα.
Τις τελευταίες ημέρες, επιχειρείται, από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, μια άκαιρη απόπειρα μεταφοράς ευθυνών προς το πρόσωπό μου. Εάν αυτό οφείλεται σε προσωπικές κρίσεις, η ανάλυση των δεδομένων είναι προφανώς λανθασμένη και έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα. Εφόσον, όμως η τακτική αυτή συνεχιστεί, αποδεικνύεται ότι μερικοί επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του καθοδηγούμενου και κατευθυνόμενου. Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να επισημάνω ότι κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Έχω τη δυνατότητα να παρεμβαίνω όποτε κρίνω σκόπιμο, χωρίς μεσάζοντες, σε αντίθεση με την τακτική άλλων.

Το νέο Δ.Σ. καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που άλλοι δημιούργησαν. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα μέλη του καθώς και τις άοκνες προσπάθειες του Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου Δημήτρη Γόντικα, να διαχειριστούν την σκληρή πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου