1 Δύο φυλακισμένοι αποκαλύπτουν για συνδέσμους


a1890baf10821c80b48f9ef6277562dc_LΦυλακισμένοι νεαροί μιλάνε μέσα από τα κάγκελα σε μια συνέντευξη που έδωσαν στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και αποκαλύπτουν τη βία, τι γίνεται πριν τα ματς, πως λειτουργούν οι σύνδεσμοι, τα καπνογόνα,τα “ντου”, τα “πεσίματα” και τα μαχαίρια.Μπορείτε να διαβάσετε τι ισχυρίζονται οι δύο νεαροί παρακάτω.

Ο πρώτος νεαρός ισχυρίζεται: «Τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι τα μέσα που μεταφέρουν λάβαρα πολύ πριν το ματς στα γήπεδα, όταν γίνονται τα πεσίματα με στόχο να αφαιρέσουν πανό των αντιπάλων, να τα κάψουν και να αποδείξουν έτσι την ανωτερότητά της ομάδας τους». Στη συνέχεια εξηγεί: «Μου είχε περάσει μια χρυσαυγίτικη νοοτροπία, φασιστική. Τέτοια γκέτο υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις ομάδες, αλλά υπάρχουν και ομάδες, όπως ο Ατρόμητος, που είναι αντίθετες σε αυτό».

Αναφορικά με τα πούλμαν των λεγόμενων εκδρομέων αναφέρει: «Εδώ πάνε αυτοί που είναι για ναρκωτικά και για φασαρίες. Θα πάνε να παρακολουθήσουν τον αγώνα και στη διαδρομή θα πέσει το ξύλο. Ας πας για αγώνα πχ. στο Χαριλάου ή στην Τούμπα ξέρουν ήδη πότε θα φτάσουν οι εκδρομείς, πότε θα γίνουν τα «πεσίματα» και είναι προετοιμασμένοι για όλα! Μέσα στο πούλμαν υπάρχουν ναρκωτικά, ρόπαλα, μολότοφ, υπάρχουν όλα». Τι λέει για τα γραφεία του συνδέσμου; «Μέσα υπάρχουν όλα τα εφόδια (μολότοφ, ρόπαλα, σιδερογροθιές) ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους του καθενός. Εδώ δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε. Εδώ πάμε για χρήση και για να οργανώσουμε τα «πεσίματα» που θα γίνουν σε άλλα κλαμπ. Θα φύγουν δέκα-είκοσι άτομα, θα πάνε να πιάσουν τους άλλους στον ύπνο πάνε να τους κάψουν να τους λιντσάρουν , να αρπάξουν ό,τι θέλουνε από το άλλο κλαμπ και η κατάληξη θα είναι η τελευταία εικόνα. Κάποιος θα μείνει τελικά κάτω! Εμείς έχουμε ονομάσει τους εαυτούς μας στον πίνακα «χούλιγκαν» και τους άλλους τους ονομάσαμε «κάνιμπαλ».

Ο δεύτερος νεαρός επισημαίνει: «Για εμένα όλα είναι αλληλένδετα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εγώ δεν ήμουν τόσο πολύ στη «Χρυσή Αυγή» και τους κορόιδευα κιόλας. Κινιόμουνα σε φάσεις ακραίες και ρατσιστικές, ήμουν μέλος σε κλαμπ και περνούσα την ημέρα μου εκεί. Ακόμη κι αν πήγαινα κάπου θα γυρνούσα ξανά να δω εάν έχει γίνει κάποια επίθεση. Υπήρχαν τη δεκαετία του ’90 κυρίως και μαγαζιά-στέκια που συχνάζαμε, όμως τώρα τα κεντρικά του κάθε συνδέσμου είναι και στέκια. Από εδώ φεύγουν και τα εισιτήρια. Όσα εισιτήρια δεν είναι ονομαστικά με ταυτότητες, φεύγουν από την ΠΑΕ με συμφωνία και πάνε στους οργανωμένους. Οργανωμένα πάμε στο γήπεδο, οργανωμένα στη φασαρία, γι’ αυτό και λεγόμαστε οργανωμένοι. Οργανωμένο έγκλημα. Πάντα γίνεται χρήση και μέσα στο γήπεδο. Εγώ ανάλογα με τον αγώνα και τη στιγμή διάλεγα και το ναρκωτικό που θα έπαιρνα».

1 σχόλιο: