0 Όποιος μας πειράξει...θα τον λιώσω

Αποφασισμένος να... καταστρέψει όσους θέλουν να βλάψουν την Παναχαϊκή εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αποκάλυψε ότι θέλει στην πατρινή ομάδα τον Τουμέρ Μετίν!«Να ξέρουν όλοι ότι όποιος πειράξει την Παναχαϊκή θα τον λιώσω! Όπως είπα και νωρίτερα είμαι ήδη στα δικαστήρια για το θέμα αυτό, φυσικά και δεν ισχύει τίποτε απολύτως από όσα ακούστηκαν. Όσο για το…


ελληνικό ποδόσφαιρο, θα αλλάξουν όλα τώρα και θα το δείτε. Πρέπει, πάντως, το συμμάζεμα να αρχίσει από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο, από τις χαμηλές κατηγορίες πρέπει να αρχίσει η κάθαρση», τόνισε ο πρόεδρος των Πατρινών στον «Libero 107,4».

Για την μεταγραφή – έκπληξη της Παναχαϊκής αποκάλυψε…
«Για τον Τουμέρ Μετίν πρόκειται, μιλάμε μαζί του, δεν έχει κλείσει ακόμη αλλά θα είναι το απόγευμα στην Πάτρα καθώς θέλει να δει την πόλη και τις εγκαταστάσεις και αν του αρέσει θα κλείσουμε. Είναι τιμή του και τιμή μας να τον έχουμε στην Παναχαϊκή, υπάρχει ένα προσύμφωνο αλλά όχι κάτι οριστικό, θα δούμε σήμερα το απόγευμα αν θα τελειώσει η μεταγραφή».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο…
«Δεν νομίζω ότι έχει ξενερώσει ο κόσμος απλά έχει αλλάξει η αισθητική του και έχει ταυτίσει πλέον το ποδόσφαιρο με την κομπίνα, αυτό πρέπει να αλλάξουμε τώρα. Είδαμε και στις ομάδες της Θεσσαλονίκης τι γίνεται, ο κόσμος είναι κοντά σε ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή παρά τα προβλήματα, στις πρώτες προπονήσεις είχε πολύ κόσμο και δείχνουν να στηρίζουν πολύ έντονα την προσπάθεια των ομάδων εκεί.

Δυστυχώς, όμως έχουμε στο ποδόσφαιρο ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε τι δουλειά κάνουν, να θέλουν να έχουν το κουμάντο στις ομάδες. Για παράδειγμα, στον Ηρακλή που όλο ξέρουν τι σχέση και τι ασθήματα έχω για την ομάδα, τι δουλειά κάνει αυτός ο Παντελή που παίρνει τώρα την ομάδα; Τον ρώτησε κανείς; Και αν όχι, γιατί δεν τον ρώτησαν;

Είναι στο ποδόσφαιρο ο Μπέος και ο Ψωμιάδης και έχουμε διώξει ανθρώπους όπως ο Μυτιληναίος και ο Κοντομηνάς. Πιστεύετε ότι αν ο Ηρακλής είχε στην διοίκηση τον Πέτρο Θεοδωρίδη θα έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο που είναι τώρα; Ή ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν καλύτερα με παράγοντες τύπου Παντελάκη ή ο Αρης δεν θα ήταν καλύτερα με έναν Καμπάνη για πρόεδρο; Μπήκαν όμως κομπιναδόροι στο ποδόσφαιρο και φτάσαμε ως εδώ»

Για την Παναχαϊκή
«Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλά στην Παναχαϊκή, έφυγαν από το γήπεδο οι οργανωμένοι και έρχονται πλέον οικογένειες στο γήπεδο, είναι μια εικόνα που χαίρεσαι να βλέπεις στις κερκίδες»

Για τους οργανωμένους οπαδούς
«Οι οργανωμένοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στις ομάδες, και ισχύει αυτό που λέγαμε για αυτούς που μπήκαν στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι ειδικά στους επικεφαλείς των οργανωμένων, τι άτομα είναι αυτά; Τι δουλειά κάνουν; Δεν νομίζω ότι οι ομάδες ωφελούνται από τους συνδέσμους οργανωμένων»

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη
«Ο Ζαγοράκης κάνει πολύ καλή δουλειά, καλή διαχείριση, τα χρέη άλλωστε δεν βαρύνουν μια διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν υπάρχει ευθύνη, κάτι που είναι βασικό. Όταν φύγει η διοίκηση Πρωτοδικείου τα χρέη περνάνε στο νομικό πρόσωπο, δηλαδή την ομάδα και ο λόγος που όλες οι ομάδες κάνουν διοικήσεις Πρωτοδικείου είναι να μην έχουν ευθύνη όσοι αναλαμβάνουν.

Σίγουρα είναι τιμή το να είσαι πρόεδρος μια ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι (από την στιγμή που δεν έχει ευθύνη για τα χρέη) είναι θέμα ηθικής για τον ίδιο να τα καταφέρει. Δεν συμφωνώ με όσους λένε ότι έχει ξεφουσκώσει ο Ζαγοράκης, πιστεύω ότι έχει λύσει (με την καριέρα που είχε) το οικονομικό του θέμα και τώρα θέλει να προσφέρει στον ΠΑΟΚ και τίποτε άλλο.

Με τον Ζαγοράκη ο ΠΑΟΚ δεν έχει πιάσει ακόμη ταβάνι, θα μπορούσε να έχει πάρει και πρωτάθλημα, μην το ξεχνάμε, αλλά δυστυχώς έχουν μπει οι μπράβοι στο ποδόσφαιρο και γίνεται ότι γίνεται. Λάθη φυσικά γίνονται από όλους και από τον Ζαγοράκη, για παράδειγμα, γιατί να διώξει τον Χάβο, που ήταν ήδη δοκιμασμένος και πετυχημένος; Έτσι το βλέπω εγώ»

Για το πώς «βλέπει» το ποδόσφαιρο σαν ενασχόληση
«Είναι αρρώστια το ποδόσφαιρο για πολλούς και για μένα και για τον Ζαγοράκη και για άλλους, δεν μπορείς να μείνεις μακριά. Έτσι είμαστε εμείς, καλύτερα να ζούμε μια ζωή όπως την θέλουμε παρά να έχουμε βγάλει μια περιουσία και να μην ζούμε όσα θέλουμε, απλά να μαζεύουμε χρήματα.

Ακόμη και ο Ρέμος, λίγο αργότερα όταν περάσουν τα χρόνια, μπορεί να θυμάται με νοσταλγία το πέρασμα από τον Ηρακλή, ειδικά αν είχαν πάει λίγο καλύτερα τα πράγματα, όπως τα υπολόγιζε. Δυστυχώς γι' αυτόν όμως ο Ηρακλής, μια ομάδα με 7 εκ. ευρώ έσοδα, έφτασε σε αυτό το σημείο και έχει χάσει ακόμη και τους καλούς Έλληνες παίκτες που είχε».

Για το αν ο Ηρακλής έπεσε θύμα του κατεστημένου της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου
«Ο Ηρακλής είναι θύμα της δικής του νοοτροπίας, άφησαν την ομάδα να περάσει σε χέρια ανθρώπων που ήθελαν να κονομήσουν και δεν φταίει το κατεστημένο. Αυτό το κατεστημένο τον κράτησε τόσα χρόνια με τα αφεντικά που είχε και τώρα τους φταίει το κατεστημένο;

Ο Ηρακλής είναι παράνομος από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν πληρώνει ούτε χρέη, ούτε ΙΚΑ, ούτε εφορία, ούτε παίκτες, για αυτό τους έχασε όλους τώρα. Μπορεί κάποιος να μου πει που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια; Να μου δώσει έναν πειστική και με αποδείξεις απάντηση, ας μου δώσει ένας λογαριασμό.

Η ομάδα φυτοζωεί τα τελευταία χρόνια, γλυτώνει στο παρά πέντε και τώρα έχει μείνει χωρίς παίκτες, δεν είναι σωστή νοοτροπία αυτή. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει τώρα και να σωθεί η κατάσταση. Πάντως ας μην πιστέψουν στον Ηρακλή ότι η Β` Εθνική είναι εύκολο πρωτάθλημα, ούτε η Λάρισα να το πιστέψει αυτό, είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα η Β' Εθνική. Για να πάει καλά μια ομάδα δεν υπάρχει μαγική συνταγή, χρειάζεται να φτιάξεις μια καλή ομάδα, νοικουριό στην διοίκηση και στήριξη από τον κόσμο, έτσι επιβιώνει και ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια άλλωστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου