0 "Ντελικάτος" και τεχνίτης ο Ζέκα (ΒΙΝΤΕΟ)

ng1402159Ο Ζέκα βρίσκεται προ των πυλών της Παιανίας. Ποιος είναι, όμως, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός;Αποτελεί τον νούμερο ένα μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Ίβηρας άσος της Βιτόρια Σετουμπάλ όπως όλα δείχνουν το αργότερο την Τετάρτη θα είναι στην Αθήνα για να υπογράψει και να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Θα κάνουμε μία μίνι αναδρομή στην καριέρα του διεθνή με την ελπίδων της Πορτογαλίας ποδοσφαιριστή και σας παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την, όπως όλα δείχνουν, τέταρτη μεταγραφή των «πράσινων».

Αμοιβαία σχέση με Φερέιρα

Μια  από τις επιθυμίες και τα «θέλω» του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι η απόκτηση ενός μέσου που θα έχει τη δυνατότητα να μπορεί να αγωνίζεται και στα άκρα της ομάδας. Κατά γενική ομολογία, ενός παίκτη με τον ρόλο του box to box δηλαδή να κατεβαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη. Η περίπτωση του 22χρονου μέσου της Βιτόρια Σετουμπάλ, Ζεκά είναι αυτή που προκρίνεται και έχει ξεχωρίσει για τον Παναθηναϊκό μιας και ο ίδιος είναι πλέον φαβορί για να έρθει στην Παιανία.

Ανάγκη για χρήματα

Η πορτογαλική ομάδα επιθυμεί την εισροή χρημάτων στο ταμείο της που θα τη βοηθήσει σημαντικά να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού», Δημήτρης Γόντικας επιβεβαίωσε για τον Ζεκά και τις διαπραγματεύσεις με τη Βιτόρια Σετουμπάλ αφήνοντας να εννοηθεί πως οι «πράσινοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Πορτογάλους για να τελειώσουν και αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ποιος είναι όμως ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Ζεκά;

Προτέρημα οι πτέρυγες

Ο Ζέκα είναι 22 χρόνων και ήδη έχει ως παράσημο τις συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας. Ο ίδιος όπως προείπαμε αγωνίζεται στη Βιτόρια Σετουμπάλ και την περασμένη σεζόν προσμέτρησε 25 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στα ατού του συνυπολογίζεται το γεγονός ότι μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες. Ψηλό κι αδύνατο παιδί φέρνει στο στυλ στον Μπερνάρ Κουμορτζί, αλλά είναι σαφώς πιο τεχνίτης από τον Γκανέζο άσο του Πανιωνίου.

Ο Ζέκα έxει την ευχέρεια να χειρίζεται την μπάλα και με τα δύο πόδια και είναι από τους παίκτες που χαρακτηρίζουμε ντελικάτους, με δεδομένο πως ποτέ δεν παίζει με κάτω το κεφάλι. Πάντα κοιτάει τους συμπαίκτες του και πως θα τους εκμεταλλευτεί ή πως θα μπορέσει να συνδυαστεί μαζί τους έτσι ώστε να γίνει επικίνδυνος είτε ο ίδιος, είτε κάποιος άλλος.

Σίγουρα το γκολ δεν είναι το φόρτε του. Κάνει άλλα πράγματα στο γήπεδο, όπως το να τρέχει ακατάπαυστα. Σήμα κατατεθέν του; Η αλλαγή ποδιού πάνω στην ντρίπλα προκειμένου να αποφύγει τους αντιπάλους του, ενώ αν και... μια σταλιά δύσκολα πέφτει κάτω. Προτιμά να... αδειάζει όποιον έχει απέναντί του. 

Στην πατρίδα του τον παραλληλίζουν με τον συμπατριώτη του Μπεμπέ (σ.σ την περσινή σεζόν τον απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Μπορεί ο Ζοσέ Κάρλος Γκονζάλβες Ροντριγκέζ όπως είναι το πλήρες όνομά του να μην έχει τη φήμη του Μπεμπέ, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι Πορτογάλοι που ενστερνίζονται την άποψη πως ο Ζέκα είναι παίκτης που τον διέπουν επιθετικές αρετές.

«Παίζω παντού»

Οσο για τη θέση που του αρέσει να παίζει; Ο Ζέκα δεν ξεχωρίζει. «Παίζω παντού από τη μέση και μπροστά», είχε πει πρόσφατα με την υποσημείωση πως: «Μου αρέσει, βέβαια, να αγωνίζομαι στο κέντρο και προς τα αριστερά». Καλύτερο οργανωτή στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ο 22χρονος θεωρεί τον Πάμπλο Αϊμαρ, ενώ καλύτερο ακραίο τον Χουλκ και δυσκολότερο αντίπαλο τον Φάμπιο Κοεντράο. 

Αν έχεις τύχη, διάβαινε...

Μέχρι πριν ένα χρόνο ο Ζέκα αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και για να κάνει το άλμα χρειάστηκε η τύχη να του κλείσει το μάτι. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της Σετούμπαλ Μανουέλ Φερνάντες είχε πάει να δει αγωνιζόμενο τον γιο του που ήταν συμπαίκτης με τον Ζέκα στην Κάσα Πια. Εντυπωσιάστηκε από τον νεαρό μέσο και εισηγήθηκε την απόκτησή του. 

Πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ο Ζέκα ανέκαθεν είχε αδυναμία στο πράσινο χρώμα και σε ερώτηση σε ποια ομάδα ήθελε να αγωνιστεί αυτός από τις τρεις μεγάλες της Πορτογαλίας προτιμούσε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μπορεί το πράσινο των «λιονταριών» να μην το φορέσει ποτέ, αλλά προς το παρόν προβάρει την φανέλα με το τριφύλλι... 

Το who is who του Ζέκα

Πλήρες όνομα: Ζοσέ Κάρλος Γκονζάλβες Ροντριγκέζ

Ψευδώνυμο: Ζέκα

Ημερομηνία γέννησης: 31 Αυγούστου 1988

Τόπος γέννησης: Λισαβόνα

Θέση: Μέσος

Ύψος: 1,80

Ομάδα: Βιτόρια Σετουμπάλ

Προηγούμενη ομάδα: Κάζα Πία

 

Πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου