0 "50-50 oι πιθανότητες δικαίωσης του Ηρακλή"

O Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο νομικός που χειρίζεται τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στο CAS, τόνισε οτι οι πιθανότητες δικαίωσης της ομάδας στο διεθνές δικαστήριο είναι "50-50".
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "Libero 107,4":


 

 


Αρχικά έγινε λόγος για σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, που κάνει λόγο για υποβιβασμό της Κέρκυρας και του Αστέρα Τρίπολης :

«Αυτό φυσικά συνδέεται άμεσα με τον Ηρακλή, πιθανός υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης θα σημάνει αυτόματα και την παραμονή του Ηρακλή στην κατηγορία καθώς η ομάδα δεν θα είναι πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Γνωρίζω για τα στοιχεία που υπάρχουν για τον Αστέρα Τρίπολης και σαφώς υπάρχουν και άλλες ομάδες όπως η Κέρκυρα αλλά και ο Ολυμπιακός Πειραιώς που εμπλέκονται στην υπόθεση σύμφωνα με την δικογραφία αλλά δεν έχω στοιχεία για αυτές. Φυσικά δεν μπορώ να αποκαλύψω τα στοιχεία που έχουμε για τον Αστέρα Τρίπολης καθώς θα κάνω ζημιά στην υπερασπιστική γραμμή του Ηρακλή».

Συνεχίζοντας, τόνισε επίσης :
«Είναι δύσκολο και ίσως αντιδεοντολογικό να δημοσιεύονται διάφορα για την κατάσταση διάφορων ομάδων, στην Ελλάδα όμως έτσι γίνεται, βγαίνουν πολλά στο φως. Δεν θέλω να παρασύρω τον κόσμο χωρίς να υπάρχει λόγος αλλά για το θέμα του Αστέρα Τρίπολης υπάρχουν στοιχεία και θα τα έχουμε στον φάκελο που θα κατατεθεί στο CAS. Τα στοιχεία αυτά τα έχουν φυσικά και οι εισαγγελείς και αν υπάρξει ισονομία και δικαιοσύνη τότε ο Ηρακλής θα παραμείνει στην Superleague. Πάντως όπως είπα κα πριν, χωρίς στοιχεία καλό θα ήταν να μην κατηγορείται καμία ομάδα».

Για τις εξελίξεις στις υποθέσεις του Ηρακλή στο CAS, ο κ. Ιωαννίδης είπε :
«Εξελίξεις σαφώς υπάρχουν σε όλες τις υποθέσεις, η τελευταία αφορά στην σύσταση του πάνελ των 3 δικαστών που θα χειριστούν την υπόθεση του Ηρακλή και ειδικά την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για την υπόθεση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Ο Ηρακλής όπως γνωρίζετε έχει ήδη πληρώσει όλα τα παράβολα και η υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα αποτελέσει σαφώς πρόκριμα για την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα στοιχεία, έχουμε και καταθέσεις μαρτύρων και ο φάκελος θα κατατεθεί στις 8 Αυγούστου στο CAS. Ακολούθως οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα εκδικάσει το CAS την υπόθεση και αν το κάνει, η ΕΠΟ και η Superleague θα έχουν ένα περιθώριο 21 ημερών περίπου για να καταθέσουν τα δικά τους υπομνήματα. Στην συνέχεια το δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση, θα μελετήσει τα στοιχεία που θα καταθέσουν όλες οι πλευρές και η απόφαση δύσκολα τα βγει πριν από το τέλος του Σεπτέμβρη».

Συμπλήρωσε επίσης :
«Αυτό σημαίνει βέβαια ότι μέχρι τότε δεν θα πρέπει να αρχίσει κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα γιατί αν δικαιωθεί ο Ηρακλής θα πρέπει να γίνουν στην συνέχεια πολλές αναδιοργανώσεις στα πρωταθλήματα. Φυσικά υπάρχει περίπτωση οι δικαστές να αποφανθούν νωρίτερα από το τέλος Σεπτέμβρη αλλά με τον όγκο των στοιχείων που καταθέτουμε και με τις καταθέσεις των μαρτύρων που υπάρχουν στον φάκελο, είναι λίγο δύσκολο να συμβεί αυτό».

Σε ερώτηση αν δέχεται ακόμη απειλές, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε :
«Τώρα δέχομαι περισσότερες απειλές από πριν καθώς και διάφορα άλλα περίεργα τηλεφώνηματα αλλά δεν με επηρεάζουν αυτά, το σημαντικό είναι να κάνουμε σωστά την δουλειά. Απειλές υπήρχαν και πριν αλλά τώρα που η υπόθεση είναι 50-5-0 για να την κερδίσει ο Ηρακλής έχουν αυξηθεί. Πιστεύω ότι στο θέμα του Ηρακλή δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ισονομία, όπως έχει φανεί από τα στοιχεία που υπάρχουν».

Σε ερώτηση για το θέμα της καταγγελίας σε βάρος του κ. Πιλάβιου :
«Η καταγγελία για τον κ. Πιλάβιο είναι σε εξέλιξη επίσης αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για αυτό το θέμα».

Κλείνοντας, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε :
«Δικαιοσύνη απονέμεται με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης και τέτοια έχουμε πολλά που στηρίζουν τις θέσεις του Ηρακλή. Την υπόθεση θα κρίνουν άνθρωποι με λογική και αίσθημα ευθύνης και θα κρίνουν με βάση τα σοβαρά στοιχεία που υπάρχουν για την υπόθεση, με τα οποία ο Ηρακλής πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του. Δεν θα ήθελα να πω την προσωπική άποψη για την υπόθεση αυτή την στιγμή αλλά κάνουμε συνέχεια ενέργειες για την δικαίωση του Ηρακλή. Όπως είπα και πριν οι πιθανότητες για την δικαίωση του Ηρακλή είναι 50-50 αυτή την στιγμή».

Πηγή: bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου