0 Κλιμακώνεται ο πόλεμος για τον όρο App Store

appstore_1Ένα από τα πολλά ανοικτά δικαστικά μέτωπα της Apple αφορά τη διαμάχη με το Amazon, σχετικά με τη χρήση του όρου App Store. Η αμερικανική δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει αν η Apple μπορεί να κατοχυρώσει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του συγκεκριμένου όρου.Όλα ξεκίνησαν όταν το Amazon άνοιξε το δικό του app store για εφαρμογές Android. Η κίνηση αυτή εξόργισε την Apple…


η οποία ισχυρίζεται ότι ο όρος app store είναι δικός της και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλο. Ζήτησε, μάλιστα, από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο Amazon να κάνει χρήση του όρου μέχρι την τελική απόφαση.

Η δικαστικός Phyllis Hamilton απέρριψε το αίτημα της Apple, δίνοντας έτσι ένα μικρό προβάδισμα στο Amazon για τη συνέχεια. Αν και η Hamilton δεν δέχεται τον ισχυρισμό του Amazon ότι ο όρος app store είναι απολύτως γενικός (όπως, π.χ., το toy store), εν τούτοις έκρινε ότι η Apple δεν έχει δίκιο όταν λέει ότι τα πολλά app stores προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές. "Όταν κάποιος αγοράζει ένα ακριβό κινητό, έχει τη στοιχειώδη επίγνωση να αγοράσει εφαρμογές που είναι συμβατές με τη συσκευή του", είπε η Hamilton. 

Η οριστική απόφαση για το θέμα θα αργήσει πολύ, καθώς η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2012. Υποθέτουμε ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν αρκετά app stores και η Apple θα δυσκολευτεί αρκετά να πείσει το δικαστήριο ότι μόνο αυτή μπορεί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όρο.

Πηγή: pcmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου