1 Ήταν απολαυστικός, αλλά....υπάρχει το "αλλά"

084633Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά απολαυστικός στο α' ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Γουέστ Μπρόμιτς. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη.Η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» υπήρξε σε κάποιες στιγμές υποδειγματική και ο κόσμος που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη απόλαυσε τις ενέργειες…


των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι δεδομένο πως ο Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς και ο Ριέρα μπορούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα στο ελληνικό πρωτάθλημα και όταν θα βρεθούν σε καλή ημέρα, τότε οι αντίπαλοι τους θα αντιμετωπίσουν «εφιάλτες».

Η επιθετική ανάπτυξη των Πειραιωτών μάλιστα, με την προσθήκη και του Γέστε θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και σαφώς είναι ένα σχήμα που θα δημιουργήσει προβλήματα και στους ευρωπαϊκούς αντιπάλους του. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο άσκησε τέτοια πίεση που «έπνιξε» τον αντίπαλο του. Το να καταφέρνεις κάτι τέτοιο απέναντι σε μία (έτοιμη) αγγλική ομάδα, είναι αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο.

Από κει και πέρα όμως φάνηκαν και πάλι οι αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία των πρωταθλητών, που πρέπει να διορθωθούν άμεσα ειδικά ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μεταγραφή αμυντικού χαφ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ίσως δεν είναι τυχαίο πως ο μοναδικός παίκτης που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Βαλβέρδε ήταν ο Ουρτάδο.

Η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ είναι απαραίτητη, αλλά δεν σημαίνει πως ένας επιπλέον παίκτης θα φέρει και την αλλαγή. Χρειάζεται ο καλός Τοροσίδης, όπως και ένας πιο σταθερός Κοστάντσο. Χρειάζεται επίσης και μία συνολική βελτίωση όσον αφορά τα ανασταλτικά καθήκοντα του κάθε ένα παίκτη στην ενδεκάδα.

Πηγή: sport-fm.gr

1 σχόλιο: