0 Οι ξένοι τουρίστες στα νησιά, οι Έλληνες… σπίτι

9DBA7D5C4F1732A69A257915341A729FΣημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρσι είναι οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ αισθητά ακριβότερες είναι και οι τιμές των ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνται.
Πριν ακόμα συγκεντρωθούν στοιχεία για τον Ιούλιο, προεξοφλείται ήδη ότι η χρονιά θα κλείσει με θετικά αποτελέσματα σε όρους αφίξεων, αλλά και σε όρους εσόδων. Άφαντοι όμως…


είναι φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες τουρίστες που στο σπίτι τους και όχι σε κάποιο τουριστικά κατάλυμα ανά την Ελλάδα.

Σε ό, τι αφορά την τουριστική κίνηση, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση διεθνών αφίξεων στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας κατά 9.,4%, με μεγάλη αύξηση στη Ρόδο και την Κω, μικρότερη στην Κρήτη και ακόμα μικρότερη στο Ιόνιο και άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για τους ξένους τουρίστες. Ωστόσο, όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, εκτιμάται ότι ο εσωτερικός τουρισμός έχει μειωθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 20% και ίσως φτάνει στο 30%.

Σημαντικοί για τους Έλληνες προορισμοί όπως στην Πελοπόννησο ή στη Θεσσαλία και τη Χαλκιδική, αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της υστέρησης στα έσοδα από Έλληνες πελάτες. Η μεγάλη πτώση στον εισερχόμενο τουρισμό οφείλεται προφανώς στην οικονομική κρίση, τη μεγάλη ανεργία, τις περικοπές εισοδημάτων αλλά και στις αυξήσεις των τιμών στα ξενοδοχεία.

Τέλος, σε ό, τι αφορά στις τουριστικές εισπράξεις, στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφεται αύξηση της τάξης του 5,5%. Δεν αποκλείεται, έτσι, στο τέλος της χρονιάς να έχει «επιστρέψει» το 1 δις. ευρώ που είχε χαθεί πέρσι από τις εισροές τουριστικού συναλλάγματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου