0 Συνεχίζονται οι ταραχές στη Βρετανία

14640Κουκουλοφόροι, κυκλοφορούν ανά ομάδες στο Ιλινγκ του δυτικού Λονδίνου και στο Κάμπτεν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας, λεηλατώντας ξένες περιουσίες και ταράζοντας για τρίτη συνεχή ημέρα, την καθημερινότητα των Λονδρέζων.Τηλεοπτικές εικόνες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, έδειξαν ομάδες ανδρών…


να τρέχουν στους δρόμους, να σπάνε βιτρίνες , να βάζουν φωτιά σε κτήρια στο Κρόιντον, προάστιο του νότιου Λονδίνου, να αρπάζουν ότι βρουν στα μαγαζιά που υπάρχουν στο διάβα τους, να σπάνε ΑΤΜ και να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα κατάστημα, στο Κλάμχαμ.

Ομάδες εξαγριωμένων, κατά κύριο λόγο νέων, ταράζουν τη ζωή των κατοίκων του Λίβερπουλ, του Μπέρμινχαμ και του Μπρίστολ, καθώς από χθες Δευτέρα, κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων και σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους αποτρέψουν από το να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και να διαταράσσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, πρόκειται για ξέσπασμα βίας, που διαρκεί εδώ και τρεις ημέρες και αποτελεί τις χειρότερες αναταραχές που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Το ξέσπασμα βίας από τη μεριά των νεαρών, συχνά κουκουλοφόρων, ήταν το αναπάντεχο και θλιβερό επακόλουθο, της ειρηνικής διαδήλωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφορμή το φόνο ενός υπόπτου από αστυνομικούς και κατέληξε σε συγκρούσεις, πλιάτσικο και πυρπόληση αυτοκινήτων, μηχανών, ακόμη και κτηρίων.

Οι ταραχές άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, για να απλωθούν στη συνέχεια σχεδόν σε ολόκληρη τη βρετανική πρωτεύουσα, μέχρι χθες, που στο χορό των λεηλασιών μπήκαν το Λίβερπουλ, το Μπέρμινχαμ και το Μπρίστολ.

Η επιθετική δράση των κουκουλοφόρων, ή, των εξαγριωμένων τύπων που συμμετέχουν, έχει μέχρι στιγμής, οδηγήσει στη σύλληψη από την αστυνομία περισσοτέρων των 550 ατόμων - ανάμεσα στα οποία είναι και ένα αγόρι έντεκα μόλις χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου