0 "Δημιούργησες ήρωες"

makelarhsΟ Ιβαρ Μπέντζαμιν Οστέμπο είδε πέντε φίλους του να πέφτουν νεκροί από τα πυρά του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Είναι μόλις 16 ετών και έζησε τη φρίκη. Οι φίλοι του τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά του Μπρέιβικ, ο ίδιος είχε άγιο.Ο 16χρονος αποφάσισε να απευθύνει μια ανοιχτή επιστολή στον …

 

άνθρωπο που σκότωσε τους φίλους του αλλά και τόσες  άλλες ψυχές...

Ο Ίβαν δημοσίευσε πρώτα την επιστολή του στο Facebook και μετά σε νορβηγικές εφημερίδες

«Αγαπητέ Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Εμείς δεν ανταποδίδουμε το κακό με κακό, όπως θα ήθελες. Εμείς πολεμάμε το κακό με το καλό. Και κερδίζουμε.

Μπορεί να νομίζεις πως νίκησες. Μπορεί να νομίζεις ότι κατέστρεψες το Εργατικό κόμμα και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα με το να σκοτώσεις τους φίλους μου και άλλα μέλη της παράταξης. Να ξέρεις ότι απέτυχες.

Περιγράφεις τον εαυτό σου σαν ήρωα, σαν ιππότη. Δεν είσαι ήρωας. Αλλά ένα είναι σίγουρο: δημιούργησες ήρωες. Στην Οτόγια, μια ζεστή μέρα του Ιουλίου δημιούργησες μερικούς από τους σπουδαιότερους ήρωες που έχει γνωρίσει ο κόσμος, ένωσες τους πολίτες του κόσμου.

Μας ένωσες. Σκότωσες τους φίλους μου αλλά όχι το σκοπό μας, τη γνώμη μας, το δικαίωμα να εκφραζόμαστε. Μουσουλμάνες αγκαλιάζονταν από Νορβηγίδες σε ένδειξη συμπάθειας. Οι πράξεις σου δούλεψαν ενάντια στο σκοπό σου. Δημιούργησες μια κοινότητα.

Σου αξίζει να μάθεις πως δούλεψε το σχέδιό σου. Πολύς κόσμος είναι θυμωμένος, είσαι ο πιο μισητός άνθρωπος στη Νορβηγία. Δεν είμαι τρελός. Δε σε φοβάμαι. Δε μπορείς να μας φτάσεις. Είμαστε μεγαλύτεροι από εσένα»...

ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου