0 Χείρα βοηθείας δίνει η Ε.Ε στη Σομαλία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιπλέον 175 εκατομμύρια ευρώ στη Σομαλία για αναπτυξιακή βοήθεια στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχυθεί η χώρα, που αντιμετωπίζει λιμό εξαιτίας της σύρραξης και της παρατεταμένης ξηρασίας.«Η Σομαλία αντιμετωπίζει μία σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Η ξηρασία είναι η άμεση αιτία, όμως οι βαθύτερες αιτίες βρίσκονται στα έντονα δομικά προβλήματα αυτού του κράτους»…



αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αναπτυξιακής Βοήθεια Άντρις Πίμπαλγκς σε ανακοίνωσή του.

Οι νέοι αυτοί πόροι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ο,τιδήποτε, από νέες υποδομές έως την εκπαίδευση.
Με αυτό το ποσό η αναπτυξιακή βοήθεια που αναμένεται να λάβει η Σομαλία από την ΕΕ ως το 2013 ανέρχεται συνολικά σε 387 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως τα χρήματα θα δοθούν σε σχετικά σταθερές περιοχές όπου υπάρχουν «βιώσιμες συνθήκες ασφαλείας και έστω και ελάχιστα επίπεδα διακυβέρνησης», όπως η Σομαλιλάνδη, η Πούντλαντ και η κεντρική Σομαλία, υπογράμμισε ο Πίμπαλγκς.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το λιμό είναι οι νότιες και οι κεντρικές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ.

Η ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την φετινή κρίση, ενώ σχεδιάζει να προσθέσει σε αυτά τουλάχιστον 28 εκατομμύρια ακόμη.

Πηγή: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου