0 Η αστυνομία της Ν. Υόρκης στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

8365E434029978106C99FE06257275E3Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ένα νέο φορητό σύστημα εντοπισμού ακτινοβολίας, εξοπλισμένο μάλιστα με τεχνολογία GPS, με σκοπό να εντοπίσει έγκαιρα τυχόν βόμβα τελευταίας τεχνολογίας, σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.Για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να συνδυαστούν αυτές οι δύο τεχνολογίες…


δηλαδή εντοπισμού ακτινοβολίας και συσκευής GPS.

Μέχρι τώρα έχουν διαμοιραστεί περί τους 2000 απλούς φορητούς ανιχνευτές ακτινοβολίας σε αστυνομικούς, με τη νέα αυτή προσθήκη όμως, θα είναι σε θέση να γνωρίζουν οι αρχές την ακριβή τοποθεσία της ακτινοβολούσας πηγής.

Το σύστημα θα δοκιμαστεί αρχικά στην Νέα Υόρκη και ανάλογα με την επιτυχία του, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιοχές.
Η συγκεκριμένη κίνηση προγραμματίστηκε και θα τεθεί σε εφαρμογή ενόψει της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι αρχές θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν το Μανχάταν, μία περιοχή που θεωρούν πως διαθέτει πολλούς εν δυνάμει στόχους.

Αστυνομικοί εξοπλισμένοι με αυτό το σύστημα, καθώς και συσκευές τοποθετημένες σε κομβικά σημεία θα «οργώνουν» την ευρύτερη περιοχή. Όταν εντοπιστεί αύξηση στα επίπεδα ακτινοβολίας, σε συνδυασμό με την τεχνολογία εντοπισμού θέσης, οι αστυνομικοί θα μπορούν άμεσα να ελέγχουν το υποδεδειγμένο σημείο.

Το όλο σχέδιο χρηματοδοτείται από την ίδια την πόλη της Ν.Υόρκης με 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας συνεισφέρει περί τα 192 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου