0 Ψηλά ο πήχης για τον Άρη

7763B520ED5F0F793705E0CA70A09A9EΟ βοηθός προπονητή, Λάζαρος Κυριλλίδης και ο βοηθός και στατιστικολόγος, Γιώργος Χερίδης αναφέρθηκαν στη δουλειά που γίνεται τη φετινή σεζόν στους «κίτρινους» στο επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεται αυτή την παρούσα χρονική στιγμή, ενώ εγκωμίασαν τον προπονητή των Θεσσαλονικέων, τον οποίο χαρακτήρισαν μάστερ στην ψυχολογία.



Για το ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους:

ΧΕΡ: «Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι ό,τι ατέλειες βλέπω στην προπόνηση να τις συζητάω μαζί του. Καταγράφω όλες τις προπονήσεις μέσω προγράμματος, τα συστήματα, τις τακτικές. Κάνω ανάλυση πριν από κάθε ματς, πώς παίζει ο αντίπαλος».
ΚΥΡ: «Είμαι πάνω από όλα ο φίλος του, η σκιά του, ο έμπιστός του. Έχει εμπιστοσύνη στην άποψη μου. Παράλληλα βλέπω παίκτες σε DVD. Από το εξωτερικό και την Ελλάδα».

-Έπειτα από ένα μήνα δουλειάς πώς αξιολογείτε το υλικό της ομάδας;

ΧΕΡ: «Είναι αρκετά δεκτικοί. Στο ποδόσφαιρο για να αλλάξεις κάποια πράγματα χρειάζεται χρόνος. Όταν έχεις αυτοματοποιήσει κάποια πράγματα και κάποιες κινήσεις, πρέπει να δουλέψεις παρά πολύ για να βγάλεις την κίνηση που έμαθες και έπειτα να μάθεις κάτι καινούργιο».
ΚΥΡ: «Είναι πάρα πολύ καλό. Από αξία, ποιότητα και χαρακτήρες. Δεν το περίμενα, είναι η αλήθεια. Έχει φιλότιμο η ομάδα. Πέρα από παίκτες, γενικά η λειτουργία είναι φανταστική. Ο προπονητής κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, η διοίκηση αυτό που πρέπει. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Παράλληλα υπάρχει δίπλα στην ομάδα και πολύς κόσμος. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα βοηθήσουν για μια εξαιρετική πορεία. Πορεία πρωταθλητισμού».

-Συνηθίζουμε να λέμε πως το καλοκαίρι μπαίνουν οι βάσεις ολόκληρης της σεζόν. Τι ακριβώς δουλειά γίνεται σε κάθε στάδιό της;

ΧΕΡ: «Στο πρώτο στάδιο κοιτάμε τις βάσεις, όσον αφορά την προσαρμογή των παικτών στη φυσική τους κατάσταση, για να χτίσουμε πάνω στο κομμάτι της τεχνοτακτικής και της αερόβιας. Στο δεύτερο στάδιο βάζουμε πιο πολλή ένταση. Εδώ γινόμαστε πιο πιεστικοί, πάμε πλέον σε αναερόβιες ασκήσεις και πολλή τακτική. Δίνουμε βάσεις στα 3-4 συστήματα που έχουμε επιλέξει βάσει παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ».

-Το ασκησιολόγιο ενημερώνεται συνεχώς;

ΧΕΡ: «Στον υπολογιστή, σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουμε χιλιάδες ασκήσεις μέσα. Υπάρχουν φορές που ξεχνάω τι υπάρχει μέσα. Στα 4 χρόνια που είμαστε με τον Τσιώλη έχουμε καταγράψει τα πάντα. Είναι ασκησιολόγιο που βγαίνει βάσει της τακτικής που θα ακολουθήσουμε. Τα πάντα είναι βγαλμένα από το σύστημα και την τακτική που ακολουθούμε».
ΚΥΡ: «Όλες οι ασκήσεις είναι βγαλμένες από τον κόουτς. Είναι δουλεμένες σε πραγματικές συνθήκες».

-Πριν από τα ματς προβάλλετε στιγμιότυπα στους παίκτες από περσινούς αγώνες. Ήταν δική σας ιδέα;

ΚΥΡ: «Ναι, η ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι πάντα κάτι το ξεχωριστό».
ΧΕΡ: «Ο κόουτς το ακολουθεί αυτό από τον Μπράιαν Ρόμπσον. Όταν πας σε μια ομάδα, το πρώτο που κοιτάς είναι η κουλτούρα της ομάδας, ώστε πάνω σε αυτή να στήσεις ένα στυλ που αντιπροσωπεύει εσένα και την ομάδα. Δεν μπορεί να παίζεις σε ένα γεμάτο Χαριλάου και να παίζεις αμυντικά. Πρέπει να σπρώχνεις τον αντίπαλο στο τέρμα του».

-Οι υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του κόσμου και η ανάγκη για έναν τίτλο σάς αγχώνουν;

ΧΕΡ: «Προσωπικά όχι. Αυτός ο κόσμος μάς δημιουργεί υπευθυνότητα. Έχουμε γίνει πιο απαιτητικοί με τον εαυτό μας. Δουλεύω ακατάπαυστα για τον Άρη. Το απολαμβάνω».
ΚΥΡ: «Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Αυτό σε κάνει να είσαι σκεπτικός, αλλά όταν πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει με σωστή δουλειά, δικαιώνεσαι».

-Σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα;

ΧΕΡ: «Τακτικά δεν έχουμε περάσει αυτό που θέλουμε ακόμα. Έχουμε χρόνο. Από φυσική κατάσταση είμαστε καλά. Από δω και στο εξής θα αρχίσουμε να δουλεύουμε στην αντίδραση, στο φρεσκάρισμα, αλλά από θέμα τακτικής έχουμε ακόμα να βελτιώσουμε πράγματα. Αν το βάλουμε με ποσοστό, είμαστε περίπου στο 60% στην τακτική και 80% στη φυσική κατάσταση».

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να αλλάξετε στην ομάδα;

ΚΥΡ: «Η ψυχολογία. Ο κόουτς είναι μετρ σε αυτό. Είναι πολύ καλός ψυχολόγος. Διαχειρίζεται καλά την άσχημη κατάσταση. Είναι ψύχραιμος».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου