0 Ακόμα και ο Ζούρος μαθαίνει...

i.zouros-ant1_0Πέρα από κάποια βασικά στοιχεία η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμένη εικόνα όχι απλώς για την εθνική ομάδα αλλά για το μπάσκετ που (μπορεί και) προτίθεται να παίξει. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.Στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ιταλία δεν βρισκόταν στην ομάδα ο κατά τεκμήριο καλύτερος σουτέρ της Κώστας Βασιλειάδης, που σίγουρα προορίζεται για σημαντικό ρόλο.


Στο χθεσινό αγώνα με το Ισραήλ ο Ηλίας Ζούρος έδωσε περισσότερο χρόνο στον Βαγγέλη Μάντζαρη, άφησε εκτός 12άδας δύο βασικότατα στελέχη (Ζήσης και Μπουρούσης) αλλά κι ένα νεαρό γκαρντ που κατά τα φαινόμενα θα βρίσκεται στην αποστολή για τη Λιθουανία (Σλούκας).

Μέσα σε όλ' αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καν προπονηθεί με την ομάδα ο βασικός της «κουμανταδόρος», ο Νικ Καλάθης ο οποίος προσπαθεί να συνέλθει από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Με τη λογική αυτή ο ομοσπονδιακός προπονητής κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να τεστάρει τους παίκτες του, να τους έχει όσο το δυνατόν περισσότερο «φρέσκους» και «ζεστούς» και, με δεδομένο ότι εκείνος τους ζει εδώ και τόσες μέρες και γνωρίζει όσα κανείς μας, θα λάβει την οριστική του απόφαση για το στυλ που θα ακολουθήσει η Εθνική αλλά και την τελική 12άδα του Ευρωμπάσκετ.

Πάντως, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι από μια... νέα Εθνική είναι απόλυτα λογικό να «μαθαίνει» ο (νέος, αλλά έμπειρος) προπονητής, υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία αναμφισβήτητα δεν μπορείς να προσπεράσεις σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα. Ο Μάικ Μπράμος δικαιώνει όσους... στοιχημάτιζαν ότι θα «δαγκώσει καρωτίδες» προκειμένου να κερδίσει θέση στη 12άδα. Οσοι γνωρίζουν τον τρόπο που δούλευε στο Περιστέρι, το πόσο ανταγωνιστικός είναι γενικά και πόση ενέργεια βγάζει δεν αισθάνονται καμία έκπληξη για την απόδοσή του.

Ο Κώστας Παπανικολάου στέκεται γερά στο γήπεδο, είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, βγάζει επίσης πολλή ενέργεια και το κυριότερο είναι ότι έχει θράσος (με την καλή έννοια) κι αυτοπεποίθηση. Ο Κουφός ακόμα «ψάχνεται», ενώ ο Πατ Καλάθης στα πρώτα δύο ματς ήταν μάλλον εκτός κλίματος. Ο Ξανθόπουλος δίνει ό,τι έχει, ενώ ο Μάντζαρης απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι 20χρονος με μυαλό 30χρονου...

Υπάρχει όμως δρόμος ακόμα μπροστά μέχρι τη Λιθουανία. Και επιμένουμε στο κεφάλαιο «Νικ Καλάθης», καθώς είναι ο παίκτης που θα αλλάξει «ταχύτητα» και θα δώσει οντότητα στο δημιουργικό κομμάτι και στο ρυθμό.

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου