0 Πείτε τώρα την αλήθεια στον κόσμο

Θαρρώ πως θα ήταν καλύτερο. Στον Παναθηναϊκό. Να αφήσουν κατά μέρος τις μεγαλοστομίες. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.Ισως ήταν προτιμότερο να μην έλεγαν τίποτα. Κι αν ερχόταν ο τίτλος στο τέλος να τον πανηγύριζαν περισσότερο.Ξέρω, ξέρω, δεν είναι και τόσο εύκολο να πεις στους


οπαδούς της ομάδας ότι «φέτος στόχος είναι η δημιουργία ομάδας». Κατά το παρελθόν, αν δεν έχει ειπωθεί, σίγουρα το έχουν αφήσει να εννοηθεί.

Οπως είχε γίνει τη δεκαετία του ΄80, όταν είχαν αναθέσει (το 1983) την τεχνική ηγεσία στον Γιάτσεκ Γκμοχ, του είχαν δώσει κι όλη την πιτσιρικαρία (Θαν. Δημόπουλος, Μαυρίδης, Κάβουρας, Καραβίδας) και του είχαν δώσει την εντολή να δημιουργήσει ομάδα. Και τότε οι τίτλοι απουσίαζαν, καθώς ο Ολυμπιακός του Σταύρου Νταϊφά κατακτούσε τους τίτλους, με τον ΠΑΟ να μετράει, μέχρι το 1984, όταν και ο Γιάτσεκ Γκμοχ τον οδήγησε στην κορυφή, 7 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Ξέρω, ξέρω, ότι τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές. Και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θέλουν να ακούν για δεύτερη ή τρίτη θέση, κι ας το παραδέχονται και οι ίδιοι, στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι αυτή η ομάδα στόχους διεκδίκησης του πρωταθλήματος δεν (μπορεί να ) έχει. Φαίνεται πως άλλο να το λένε κι άλλο να το ακούν. Και βέβαια παίζει ρόλο και ποιος τους το λέει.

Η ομάδα είναι εγκαταλελειμμένη από τους μεγαλομετόχους της κι έχει μείνει ο Δημήτρης Γόντικας να λειτουργεί ως «αλεξίσφαιρο γιλέκο» στις βολές που δέχονται πανταχόθεν. Μόνον που πρέπει γρήγορα να το αφαιρέσει. Να βγει μπροστά και να εξηγήσει στους οπαδούς της ομάδας πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, να προσπαθήσει να χτίσει μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης, διότι διαφορετικά, στην επόμενη «στραβή», όπως αυτή του αποκλεισμού από τους… αλιείς της Δανίας, θα δεχθεί κι εκείνος κάποια βέλη.

Γενικώς, όταν η φτώχεια εισέρχεται με τόσο δυναμικό τρόπο, όπως μπήκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία η ευμάρεια και το πολύ χρήμα αποτελούσε μέχρι πριν από δύο χρόνια επιδειξιομανή πρακτική των τότε διοικούντων, μόνον με την ειλικρίνεια και την καθαρότητα του λόγου μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις.

Αλήθειες από όλους. Και σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ναι, υπήρξε καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών που προέκυψαν στο έμψυχο δυναμικό, καθώς ο αντικαταστάτης του Σισέ έπρεπε να είχε βρεθεί με τη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς ήταν παγκοίνως γνωστό ότι θα αποχωρούσε, ναι, χρειαζόταν καλύτερο πλάνο.

Φρονώ, όμως, ότι τα λάθη συνεχίζονται. Κυρίως από τον Φερέιρα, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι ακόμα κι αν πουληθεί ο Μπουμσόνγκ δεν θέλει η ομάδα να αποκτήσει αντικαταστάτη του! Τη στιγμή, δε, που ο Γάλλος είναι, συγκριτικά με τους άλλους τρεις, που συγκροτούν την αμυντική τετράδα, είναι ο καλύτερος.

Τη στιγμή, που κάνει «μπαμ» από μακριά ότι και φέτος η άμυνα είναι η ¨αχίλλειος πτέρνα». Αφήνω κατά μέρος ότι ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο Μόρας είναι καλύτερος του Ντουγκλάο. Λάθη που θα τα βρει μπροστά του. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός, ίσως και ο Φερέιρα, καθώς μόνον βέβαιο δεν είναι ότι θα μακροημερεύσει στην Παιανία.

Κι αν υπήρξε καθυστέρηση στην εκπλήρωση των μεταγραφικών προτάσεών του ή διαφοροποίηση των στόχων, ας βγει κι ας το πει…

Πηγή:Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου