0 "Πεταμένοι" έδωσαν αλκοόλ σε πελεκάνο

Ο ροδοπελεκάνος (Pelecanus onocrotalus) έφτασε στην ΑΝΙΜΑ για λογαριασμό της Αλκυόνης, σε κακή κατάσταση, από τη Γεωργιούπολη Χανίων.
Το πουλί είχε μείνει σχεδόν δύο χρόνια στην περιοχή. Άγνωστο πώς έφτασε εκεί, και χωρίς άλλα άτομα του είδους γρήγορα προσαρμόστηκε στους ανθρώπους και…



τρεφόταν με ψάρια από τους ψαράδες. Κατά πληροφορίες, κάποιοι του έδωσαν αλκοόλ- δεν είναι δύσκολο σ έναν εξημερωμένο πελεκάνο - κι από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει πώς εξελίχθηκε η κατάσταση, μέχρι που βρέθηκε τραυματισμένος και σώθηκε χάρη στην γρήγορη παρέμβαση ανθρώπων του Δήμου Αποκορώνου και του Λιμενικού Σταθμού Γεωργιούπολης.

Το πουλί παρελήφθη από την ΑΝΙΜΑ και θα σταλεί στην Αλκυόνη μόλις συνέλθει. Αλλά φυσικά, αν φτάσει να μπορεί να απελευθερωθεί, αυτό θα γίνει σε κάποιον υγρότοπο της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα συναντήσει κι άλλους ροδοπελεκάνους και θα μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά.

Να δούμε πότε θα αρχίσει να παρεμβαίνει η πολιτεία όπου υπάρχουν τέτοια πουλιά σε αιχμαλωσία. Γιατί, όσο και να τα αγαπάει ο κόσμος και να αποτελούν ατραξιόν για τους τουρίστες, είναι πάντα εκτεθειμένα στους κακοπροαίρετους, και πολύ συχνά έχουν κακό τέλος…

Πηγή: ΑΝΙΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου