0 "Χαρμάνης και απένταρος"

14406Σαν ν ακούς Παύλο Σιδηρόπουλο, να γρατζουνάει τη κιθάρα και να λέει: "χαρμάνης κι άφραγκος". Με το φινάλε του τραγουδιού να ταιριάζει γάντι: "Τούτη η νύχτα για μένα είναι κακιά".




 

Σ αυτή ακριβώς τη κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Χαρμάνης από τίτλους και άφραγκος. Χαρμάνης από προοπτική και χωρίς φράγκο στη τσέπη. Κακές νύχτες στο ποδόσφαιρο έχουν όλες οι ομάδες. Καμία ήττα δεν έφερε από μόνη της τη καταστροφή.

Πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα. Ο επόμενος στόχος. Ήταν πράγματι κακιά η νύχτα της Τρίτης για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτή καθ αυτή η ήττα από την Οντένσε, που φέρνει τη καταστροφή και τη συντέλεια.

Είναι οι γενικότερες συνθήκες. Ποιος πήγε στα αποδυτήρια μετά τα ντόρτια από την Οντένσε να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές; Ο Τζιμπρίλ Σισέ. Αφού δεν υπάρχει διοίκηση, αφού δεν υπάρχει πρόεδρος, αφού δεν υπάρχει αφεντικό, ανέλαβε αυτή την υποχρέωση ο Γάλλος.

Χαρμάνης κι άφραγκος. Πράγματι. Δυο πρωταθλήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και μπροστά σε μία ανηφόρα που μοιάζει με γολγοθά. Ούτε αποτοξίνωση, χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, ούτε ένεση για να φτιαχτεί. Μεταγγίσεις είναι απαραίτητες. Σε λεφτά, σε ενίσχυση, σε διοικητική ευρωστία, σε ηθικό, σε αισιοδοξία, σε ότι τέλος πάντων είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει μία ποδοσφαιρική ομάδα. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Και τίποτα δεν υπάρχει που να αφήνει έστω και μία χαραμάδα αισιοδοξίας ότι κάτι μπορεί ν αλλάξει. Το να πηγαίνει μία ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με προεδρεύων αντιπρόεδρο, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.

Η καθαρά ποδοσφαιρική ανάγνωση του ματς της Τρίτης είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Ότι έκανε λάθη ο Φερέιρα. Ότι είχαμε γκίνια στο δοκάρι του Νίνη, που δεν έγινε το 3-1. Ότι άργησαν οι μεταγραφές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν οι καινούργιοι. Ότι στα σουτ που έκανε η Οντένσε πήγανε μέσα και πάει λέγοντας.

Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και είτε διορθώνονται, είτε επαναλαμβάνονται. Το αγωνιστικό έλλειμμα που εμφάνισε τη Τρίτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός είναι ελάσσον. Το μείζον είναι οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα από τον Ιανουάριο και μετά. Συνθήκες που υπάρχουν σε άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, αλλά που έχουν μάθει να ζουν μ αυτές.

Στον Παναθηναϊκό, πήγανε από τη μία άκρη στην άλλη. Με τη μία. Από τον πακτωλό των χρημάτων, στα άδεια ταμεία. Από τον "πανίσχυρο" πρόεδρο, Νικόλα Πατέρα, που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, τον άνθρωπο που έδιωξε από το ποδόσφαιρο τον Βασίλη Γκαγκάτση και νίκησε το παρασκήνιο. Κάποια πράγματα, σημειολογικά και μόνο τα λένε όλα.

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι μπορεί να μην πήρε τίποτα, αλλά είχε για αρχηγό και σέντερ φορ, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Παναθηναϊκός της τεσσέρας από την Οντένσε, είχε για αρχηγό τον Σαριέγκι και σέντερ0-φορ τον Κλέιτον. Ζωή σε λόγου μας.

Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου