0 Εγκαταλείψτε τη Συρία

F5764901B2DA15A4B27BA54A2E64B7FCΣυνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία με τον κατάλογο των νεκρών συνεχώς να μεγαλώνει.
Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και ο στρατός σκότωσαν τουλάχιστον 18 πολίτες εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωναν χθες εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η εξαήμερη επιχείρηση, με τη χρήση αρμάτων μάχης…


στην πόλη Χάμα, στην κεντρική Συρία, για να συντριβούν οι κινητοποιήσεις εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 300 αμάχων, ανακοίνωσε η οργάνωση Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού επικαλούμενη πρόσφυγες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενθάρρυνε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Συρία να φύγουν από τη χώρα και κάλεσε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ που θέλουν να ταξιδέψουν εκεί να το αναβάλλουν, κάνοντας λόγο για τη «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και αστάθεια». Κάλεσε επίσης τους υπηκόους των ΗΠΑ οι οποίοι είναι στη χώρα να φύγουν αμέσως, όσο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα.

Η νέα οδηγία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται σε εκείνη που είχε εκδοθεί στα τέλη του Απριλίου, με την οποία καλούνταν μέλη οικογενειών υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και το μη απαραίτητο προσωπικό να εγκαταλείψουν τη Συρία το ταχύτερο δυνατό.
Άρματα μάχης συνέχιζαν να βάλλουν με οβίδες στη Χάμα για έκτη ημέρα. Κάτοικοι εξέφραζαν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ υψηλότερος από τους 300 που εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου