0 Το θέμα είναι ο Κοστάντσο...

costanzo010811Γράφει ο Κώστας Νοικοκύρης.Το ότι ο Ολυμπιακός αμυντικά ήταν... για τα πανηγύρια δεν χρειάζεται ανάλυση, τα πέντε γκολ που δέχθηκε από την μικρομεσαία Χέρενφεν μιλούν από μόνα τους. Ειδικά μάλιστα με τον τρόπο που τα δέχθηκε, φανερώνοντας προβλήματα που θεωρώ..

 


πως είναι κυρίως επιφανειακά και συγκυριακά παρά ουσιαστικά. Τι θέλω να πω; Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ και Χολέμπας αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού. Οι τέσσερις βασικοί δηλαδή για τα πλάνα του Βαλβέρδε και για την νέα σεζόν. Το ότι βρέθηκαν όλοι (άντε, ο Γερμανός ήταν σε πιο υποφερτή κατάσταση) σε άσχημη ημέρα σίγουρα ενοχλεί και προβληματίζει όμως μιλάμε για παίκτες που έχουν παραδώσει τα διαπιστευτήρια του και αποτελούν εγγύηση.

Αυτό που έγινε με την Χέρενφεν είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Τόσο κακή παρουσία από τον «Τόρο» αλλά και από τον Αβραάμ όπως και τον Μέλμπεργκ δεν θα την ξαναδούμε, ειδικά σε επίσημο ματς.

Συν τοις άλλοις δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο στο παιχνίδι υπήρχε ο Ουρτάδο τόσο πιο εύκολα οι Ολλανδοί έφταναν έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Δυστυχώς ο Ισπανός δεν μπορεί, αναγκάζοντας ακόμη και τον Βαλβέρδε να του βάλει «χέρι» κατά την διάρκεια του αγώνα για τα συνεχόμενα λάθη του, όπως αυτό που οδήγησε την Χέρενφεν στην επίτευξη του πρώτου της γκολ.

Επίσης όπως και να το κάνουμε το να δέχεσαι πέντε γκολ, ακόμη και σε φιλικό ακόμη και αν έχεις βάλει τέσσερα, δεν είναι ωραίο.

Αυτό που πάντως ήταν το χειρότερο «μήνυμα» από το φιλικό με τους Ολλανδούς και αναμφίβολα φέρνει σκεπτικισμό και σοβαρό προβληματισμό ήταν η παρουσία του Κοστάντσο. Ο Αργεντινός έμοιαζε «καρφωμένος» στην γραμμή του τέρματος του, θύμιζε τον... Τζόρβα στις εξόδους του (αυτές που δεν έκανε δηλαδή...) και έκανε και πάλι αβίαστα λάθη πετώντας την μπάλα στους αντίπαλους επιθετικούς. Τσαλιμάκια και ντριμπλίτσες μέσα στην περιοχή, κινήσεις που ούτε στην προπόνηση δεν θα έπρεπε να βλέπουμε απο ένα σοβαρό τερματοφύλακα.

«Καρφωμένος» κάτω από τα δοκάρια του δέχθηκε όλα τα γκολ μοιάζοντας εκτός τόπου και χρόνου. Κατά πόσον ο Κοστάντσο θα καταφέρει να σηκώσει το βάρος της φανέλας του βασικού πορτιέρο στον Ολυμπιακό θα το δούμε εκεί που «καίει η μπάλα», δηλαδή στα επίσημα και ειδικά στα ματς της Ευρώπης και στα ντέρμπι στην Ελλάδα. Όμως η εικόνα που άφησε ο Αργεντινός από τα φιλικά προετοιμασίας με αποκορύφωμα αυτό με την Χέρενφεν δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Μακάρι απλά να μην έχει βρει τον ρυθμό του. Γιατί αν συνεχίσει σε ρυθμούς... Λέμενς ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς πίσω από τον Αργεντινό υπάρχουν Δασκαλάκης και Μέγερι.

Υ.Γ.: Τα φιλικά προετοιμασίας είναι για τους προπονητές και για «καφενειακές» συζητήσεις και πλακίτσα. Βεβαίως δίνουν ένα στίγμα για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Όχι σίγουρα. Τρανή απόδειξη το δεύτερο καλοκαίρι με Σόλιντ όπου ο Ολυμπιακός μοίραζε 4αρες και 5αρες και εντυπωσίαζε. Με την Χέρενφεν η τραγική εικόνα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας επισκίασε την πολύ καλή παραγωγική δουλειά που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» με τα Σέρβικα «πιστόλια» να σημαδεύουν τα αντίπαλα δίχτυα. Εκτός από το ότι ο Πάντελιτς έδειξε πως το έχει το γκολ (ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί δεν του κάνει του Βαλβέρδε) είδαμε και τον Κατάι να κάνει με διαφορά την καλύτερη εμφάνιση του και σε θέση μεσοεπιθετικού (αυτή που του ταιριάζει) να πετυχαίνει δύο πολύ ωραία γκολ. Ο ρυθμός του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση ένα 10λεπτο που έπαθε «μπλακ άουτ» με το 0-2 να γίνεται 2-2, ήταν πολύ καλός, το πρέσινγκ ασφυκτικό και η ανάπτυξη απο τα άκρα κυρίως ουσιαστική. Ριέρα και Χαβίτο όπου τα πήγαν πολύ καλά βρήκαν χώρους και τους εκμεταλλεύτηκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απλά δεν μπήκε να παίξει...

Υ.Γ. 1: Έχασε την προετοιμασία ο Φέισα και έχει ο Θεός...Τι να πεις, από την αρχή ήταν ρίσκο η μεταγραφή του.

Υ.Γ. 2: Ακόμη να καταλάβει ο Βαλβέρδε πως ο Ουρτάδο δεν μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό και να κάνει αυτό που πρέπει; Χωρίς ένα αμυντικό χαφ (κανονικό, όχι Ουρτάδο ή Φέισα) τουλάχιστον στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Υ.Γ. 3: Τις προχωράει άραγε τις αποχωρήσεις ο Μαθία;

Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου