0 Τι θα κάνουμε στην Ευρώπη έτσι;

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τη μέχρι τώρα εικόνα του Ολυμπιακού και τις μεταγραφές που έγιναν, την χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ενώ μιλάει και με τα καλύτερα λόγια για τον Γκρίμπιτς, ο οποίος θα ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη, αφού είναι καλύτερος του Σιδέρη.
Αναλυτικά το κείμενο από το katimagiko.gr:


 

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος απ’ όσα ματς τον είχα δει στην προετοιμασία. Τράβηξε ζόρι βέβαια στο πρώτο 15λεπτο. Όλα τα λεφτά ήταν ο Λέτο σε αυτό το ματς. Ήταν εκπληκτικός, με ντρίμπλες, γρήγορος, ανακατωσούρας, έδειξε και πνευμόνια, έδειξε και εγωισμό, ότι θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό πάνω του.

• Και πρώτη φορά μετά από καιρό είδα έτσι τον Κατσουράνη. Ήταν πολύ καλός. Έκανε κούρσες, δεν ήταν περιπατητής, ανέβαζε τον Παναθηναϊκό, έφτιαχνε, έτρεχε, έκοβε.

• Όμως είδα την περσινή κατάσταση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Πηγή κινδύνων. Αυτός ο Ουτάκα -πώς τον λένε- μπορούσε να κάνει 2 γκολ στον ΠΑΟ, έχασε γκολ που δεν χάνονται. Ενώ έχει τη δύναμη και την ταχύτητα αυτός ο παίκτης, μπερδεύεται στην τελική ενέργεια.

Μας είχανε ζαλίσει οι δημοσιογράφοι για τη δουλειά του Φερέιρα στις στημένες φάσεις πριν από το ματς, αλλά δεν είδα καμία βελτίωση, το αντίθετο! Πηγή κινδύνων ήταν τα στημένα για τον Παναθηναϊκό.

• Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, έχει διατηρήσει σχεδόν την ίδια περσινή 11άδα, αυτοί οι παίκτες θα παίξουν καλή μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ενστάσεις μου είναι στις μεταγραφές, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν 2-3 παικταράδες να προσαρμόσει στην περσινή ομάδα, 2-3 παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά.

• Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι βλέπω αργούς στο κέντρο. Δεν μπορεί να συνέρθει ο Ουρτάδο, φαίνεται ο πιο αργός παίκτης του γηπέδου κάθε φορά. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι τέτοιο ώστε να μου φαίνεται ο πιο γρήγορος παίκτης στο κέντρο ο Ιμπαγάσα! Τι θα κάνουμε στην Ευρώπη έτσι; Με τον Αργεντινό 36 χρονών, με τον Ουρτάδο, με τον Σουμπίνιο, με τον Φέισα που είναι ευάλωτος στους τραυματισμούς, τι θα γίνει αν πάθει κάτι ο Μοντέστο, θα είμαστε μόνο με τον Μοντέστο;

Η ευχάριστη έκπληξη ως τώρα είναι μία. Το είπα και στην προηγούμενη στήλη, θα το προχωρήσω σήμερα πιο κάτω. Ο Γκρίμπιτς το Γιουγκοσλαβάκι μου αρέσει. Μην δέσετε κόμπο αυτά που θα πω παρακάτω γιατί θέλω να τον ξαναδώ στο Καραϊσκάκη από κοντά. Άλλο με το μάτι στο γήπεδο και άλλο η τηλεόραση. Ωστόσο μου θυμίζει τον Σιδέρη όταν ήταν μικρός στον Ατρόμητο Πειραιώς! Έτσι ήταν ο Σιδέρης στον Ατρόμητο. Θυμάμαι ήμουν μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου όταν πρωτοέπαιξε στην Εθνική. Παίζαμε με την Γαλλία και τον κάλεσαν, μετά από εκείνο το ματς τον πήρε ο Ολυμπιακός. Δεξιά έπαιζε τότε!

Είχε η Εθνική Γαλλίας ένα απ’ τα καλύτερα αριστερά μπακ στην ιστορία της, τον Μαρς. Είχε όμως μεγαλώσει στην ηλικία, του έκανε ο Σιδέρης πολλές μπούκες. Ο Γκρίμπιτς έχει και αυτός πολύ καλή σωματοδομή, είναι παιδαράς κι αυτός, ξέρει καλύτερη μπάλα από τον Σιδέρη, είναι ντριμπλέρ, φαντεζί, χώνεται στην περιοχή, πατάει γερά, είναι και γρήγορος και δυνατός, άμα σε βάλει πλάτη, κάηκες!

Αυτός άμα δουλέψει και φτιάξει και καλά τελειώματα, μην εκπλαγείτε να τον δείτε και φουνταριστό!

Συγκεντρώνει τα προσόντα ο Γκρίμπιτς για να βγει αποκάλυψη. Πρέπει όμως να τον δουλέψει σωστά ο Βαλβέρδε, πρέπει να τον στηρίξει, μην τον θάψει. Το πρόβλημα είναι ότι έχει πολλούς εκεί, μην τον φάει ο Χαβίτο, ο Φετφατζίδης, ή ο Μιραλάς επειδή τον βάζει δεξιά ο Βαλβέρδε. Ο Μιραλάς πρέπει να παίζει σέντερ φορ.

Θέλω να τον ξαναδώ τον Γκρίμπιτς, και κυρίως από κοντά, με το μάτι, όχι από το γυαλί. Έχω την εντύπωση ότι αν δουλευτεί αυτός και στηριχτεί, μπορεί να ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη.

Πηγή: Katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου