0 Μάχη για το τρόπαιο

13103Χωρίς Σάντα Κρουζ η Παραγουάη, φαβορί η Ουρουγουάη στον κυριακάτικο μεγάλο τελικό. Γράφει ο Γιώτης Παναγιωτάς.Για την μια φιναλίστ του εφετινού Κόπα Αμέρικα, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή (22.00, nova1) στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής, η συμμετοχή στη διοργάνωση θυμίζει παρουσία σε προκριματικό όμιλο. Η Παραγουάη αγωνίστηκε δύο φορές με τη Βραζιλία (2-2 και 0-0),

 

δύο φορές με τη Βενεζουέλα (3-3 και 0-0) και μία φορά με το Εκουαδόρ (0-0).

Κι όμως, με πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες στη διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό και στον ημιτελικό η ομάδα του κ. Γκεράρδο Μαρτίνο θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο από το 1979 όταν και είχε βρεθεί για τελευταία φορά στον τελικό της διοργάνωσης (και είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου).

Δικαιολογία για την επιθετική στειρότητα υπάρχει, καθώς στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, όταν σε τρία ματς η Παραγουάη είχε σημειώσει πέντε γκολ, αγωνιζόταν κανονικά ο Ρόκε Σάντα Κρουζ, ο οποίος όμως στη συνέχεια τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από τον τελικό.

«Είναι μαρτύριο να πρέπει να παρακολουθήσω τον τελικό από τον πάγκο, ωστόσο ελπίζω να δω τους συμπαίκτες μου να κατακτούν το τρόπαιο» είπε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Το μεγάλο φαβορί του κυριακάτικου τελικού είναι η Ουρουγουάη, η οποία αναζητεί λίγη από την αίγλη του παρελθόντος. Η Σελέστε είχε κατακτήσει τις επτά από τις 13 πρώτες διοργανώσεις του θεσμού ως το 1935 και τις επόμενες επτά δεκαετίες κατέκτησε ακόμη επτά φορές το τρόπαιο. Από το 1995, όταν και επικράτησε 5-3 της Βραζιλίας στα πέναλτι, μοιράζεται το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων του Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή (έχουν από 14 τρόπαια).

Η ομάδα του κ. Οσκαρ Ταμπάρεθ στηρίζεται στον κορμό που πέρυσι είχε οδηγήσει τη Σελέστε στην τετράδα του Μουντιάλ 2010 και κυρίως στους επιθετικούς παγκόσμιας κλάσης όπως ο 24χρονος Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ και ο 32χρονος Ντιέγκο Φορλάν της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Μάλιστα η επιθετική υπεροπλία της Σελέστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει σκοράρει και στα πέντε παιχνίδια της προς τον τελικό του Κόπα Αμέρικα.…

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου