0 Πακέτα πρόσβασης στο Διαδίκτυο ακόμη και με τρία ευρώ

4BC0870CEE60D396B518A4738BB0B758Ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για κάθε βαλάντιο προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι αυξάνεται η ζήτηση από περιστασιακούς χρήστες, οι εταιρείες επιχειρούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των χρηστών. Ετσι προσφέρουν πακέτα που το κόστος τους ξεκινά ακόμη και από τα 3 ευρώ για τη χρήση ενός μήνα.


Φυσικά οι χρεώσεις κλιμακώνονται ανάλογα με τον όγκο δεδομένων που θέλει να έχει πρόσβαση ο χρήστης.

Οι άνθρωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο αυξάνεται η ζήτηση από μικρούς και μεγάλους που βρίσκονται σε παραλίες ή τα εξοχικά τους και θέλουν πρόσβαση στο Internet.

Κάποιοι το επιδιώκουν επειδή θέλουν να βρίσκονται σ’ επαφή με τους φίλους τους κάνοντας χρήση των «κοινωνικών δικτύων» (facebook, twitter κ.λπ.), κάποιοι επειδή θέλουν να διαβάζουν την εφημερίδα τους στο κινητό ή στο iPad και κάποιοι άλλοι γιατί έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις που θέλουν να τις παρακολουθούν από μακριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα προσφερόμενα πακέτα από τις τρεις εταιρείες δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και πανομοιότυπα, όπως συμβαίνει με τις κάρτες συνδέσεις που προσφέρουν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή η Vodafone και η Cosmote.
Oι τιμές τους για μια σύνδεση ηλεκτρονικού υπολογιστή ξεκινά από 20 ή 50 ευρώ, αναλόγως αν ο χρήστης αγοράζει την SIM κάρτα ή ένα USB μόντεμ. Mε τη χρέωση αυτή ο πελάτης αποκτά απεριόριστη πρόσβαση στο Internet για ένα μήνα.

H Wind διαφοροποιείται από τους δύο προσφέροντας το USB μόντεμ στα 34,9 ευρώ, αλλά και η τιμή αυτή αποτελεί προσφορά μόνον για τον μήνα Αύγουτο. Κάποιος χρήστης που ήδη έχει αποκτήσει το μόντεμ, μπορεί ad hoc ν’ ανανεώσει τον χρόνο σύνδεσης του υπολογιστή μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας (συνήθως) για ένα μήνα.

Οι χρεώσεις ξεκινούν από 5 ευρώ και φτάνουν μέχρι 40 ευρώ ανάλογα με τον όγκο δεδομένων που θέλει να έχει o χρήστης στη διάθεσή του. Συνήθως οι χρεώσεις αυτές προσφέρουν δωρεάν όγκο κίνησης μεταξύ 300 MB έως 10 GB.

H Vodafone προσφέρει μεγαλύτερους όγκους δεδομένων από τους ανταγωνιστές της, αλλά βάζει περιορισμούς στο είδος των αρχείων που κατεβάζει ο χρήστης στον υπολογιστή του. Η Cosmote και η Wind προσφέρουν μικρότερους όγκους δεδομένων, αλλά δεν βάζουν περιορισμούς στο κατέβασμα αρχείων.

Η εύκολη όμως λύση για να έχει κάποιος πρόσβαση στο Internet είναι τα «έξυπνα» τηλέφωνα ή smartphones. Στις περιπτώσεις αυτές ο χρήστης, είτε συμβολαίου, είτε καρτοκινητού πακέτου, μπορεί με 5 έως 20 ευρώ, ν’ αποκτήσει δυνατότητα πρόσβασης μέσω του κινητού του στο Internet.
Κι εδώ ο ανταγωνισμός έχει φέρει τις χρεώσεις σε παρόμοια επίπεδα και για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Κάποιες επιχειρούν να βγουν μπροστά με διάφορες προωθητικές ενέργειες, αλλά αυτό συμβαίνει μόνον πρόσκαιρα, όπως συνέβη με την προσφορά της Wind των 3 ευρώ που προσφέρει σύνδεση για 60 MB μέσα σε ένα μήνα.

Στην προσφορά αυτή απάντησε η Cosmote η οποία επίσης προσφέρει για 3 ευρώ πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω καρτοκινητού. Η πιο εύκολη λύση ενός κατόχου smartphone είναι με περίπου 5 ευρώ ν’ αποκτήσει πρόσβαση στο Internet για ανταλλαγή δεδομένων μέχρι 100 ΜΒ.
Η τρίτη και πιο φθηνή λύση για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είναι μέσω των ασύρματων δικτύων Wi-Fi. Τα δίκτυα αυτά προσφέρουν πρόσβαση σε κινητά και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (συνήθως) χωρίς κόστος ως προσφορά των καταστημάτων αναψυχής κ.λπ.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου