0 Τι βαθμό θα τους βάζατε;

f6820e1c90c9f9615612fb9a800c838e_54567Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ από το φιλικό με την Χετάφε στο ΟΑΚΑ.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:Στο πρώτο 45λεπτο μέτριος, στην επανάληψη σταθερός. Ο Ελληνας πορτιέρο είχε αρκετή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στην φάση του 0-1... Στο 4' στο γκολ της Χετάφε δεν έκλεισε την γωνία του στο σουτ του Μικού (ήταν και άτυχος καθώς πήγε στο δοκάρι)…



ενώ στο 40' σε φάουλ παρακολούθησε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι (προήλθε από κόντρα...). Στην επανάληψη ήταν πιο σταθερός και σε δύο φάσεις έσωσε την ομάδα του και από άλλο γκολ.

Νίκος Γεωργέας:

Παλιός καλός Γεωργέας... Ο έμπειρος Μεσσήνιος αμυντικός ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ από την 4αδα της άμυνας. Είχε αντίπαλο τον Κασκέρο και τον έκλεισε καλά αμυντικά, αφού δεν του έδινε χώρους. Μάλιστα, πολλές φορές τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο ανέβηκε την πλευρά και βοήθησε επιθετικά. Ταχύτατος και «φρέσκος» μέχρι και το τέλος του ματς.

Νίκος Καράμπελας:

Δεν έκανε καλή εμφάνιση και η Χετάφε... χτύπησε από την πλευρά του. Κουρασμένος αρκετά ο Ελληνας μπακ της ΑΕΚ. Είχε απέναντι του τον Αμπντέλ και είχε αρκετά προβλήματα αμυντικά, ενώ και επιθετικά δεν έκανε κούρσες για να βοηθήσει τον Γκούντγιονσεν όπως είχε κάνει σε άλλα παιχνίδια.

Κώστας Μανωλάς:

Ο 20χρονος στόπερ είχε διάθεση, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε ηρεμία και τον επηρέασε... Στην φάση του γκολ δεν πρόλαβε να κλείσει τον Μικού την ώρα που σουτάρει, ενώ και σε 2-3 φάσεις ακόμα έχασε φάσεις στην άμυνα. Πάντως, πήρε πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια και με την ταχύτητα του πρόλαβε πολλούς κινδύνους.

Τραϊανός Δέλλας:

Ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι ο «Τράι» και μόλις στο 4' από λάθος τάκλιν του, η Χετάφε στην αντεπίθεση σκόραρε. Δεν είχε «φρεσκάδα» στο μυαλό ο «Κολοσσός» και δεν προσέφερε στην άμυνα και στην ομάδα του την γνωστή ηρεμία του. Στο 77' «άγγιξε» το γκολ με κεφαλιά. Εξω από τα νερά του χθες, απέναντι σε μία ταχύτατη ομάδα.

Γρηγόρης Μάκος:

Μόνος του πάλευε στο κέντρο. Ετρεξε πολύ, έκλεισε τρύπες, αλλά δεν έφτανε... Με τον Γκέντσογλου δεν τα πήγαν καλά ως δίδυμο, ενώ και με τον Καφέ η ΑΕΚ δεν «δυνάμωσε» στο κέντρο όσο πρέπει. Πάντως, ήταν ο χαφ με την περισσότερη δουλειά και προσφορά στο κέντρο.

Σάββας Γκέντσογλου:

Επαιξε για 24 λεπτά έμεινε ο νεαρός αμυντικός χαφ. Βγήκε με πρόβλημα για να μπει ο Καφές. Ο Γκέντσογλου υποδεχόταν μπάλες, δεν δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά τα αντίπαλα χαφ ήταν γρήγορα και δυνατά και ο 21χρονος μέσος δεν είναι ακόμα έτοιμος για τέτοιο επίπεδο.

Χοσέ Κάρλος:

Για άλλη μια φορά έδειξε την ποιότητα του. Τα πάντα περνάνε από τα πόδια του... Είναι ο μοναδικός γρήγορος δημιουργικός χαφ της ΑΕΚ και όταν έχει την μπάλα, δημιουργούνται κίνδυνοι. Έπαιξε δεξιά, αλλά συνέκλινε συνέχεια. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες και δεν κρύφτηκε ποτέ. Βοήθησε και αμυντικά, ενώ μετά το 65' έφυγε από τα άκρα και έπαιξε ελεύθερος πίσω από τον Μπέλεκ.

Εϊντούρ Γκούντγιονσεν:

Βοήθησε την ΑΕΚ αρκετά μεσοεπιθετικά, αν και δεν έκανε κάτι το εξαιρετικό. Δεν είχε όμως και βοήθειες από τον Καράμπελα. Επαιξε μόνος του από εκεί και πολλές φορές είχε 2-3 αντιπάλους. Όμως ατομικά τα πήγε καλά, παρότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει προσπάθειες για γκολ από εκεί. Μέχρι το 55' έπαιζε αριστερό εξτρέμ, μετά την αποχώρηση Λύμπε έπαιξε για δέκα λεπτά πίσω από τον Μπέλεκ και στο 65' βγήκε αλλαγή. Παίρνει σιγά - σιγά ρυθμό και ανάσες στο ματς.

Νίκος Λυμπερόπουλος:

Μέτριος ο «Λύμπε»... Επαιξε 55 λεπτά ο Μεσσήνιος επιθετικός δεν έκανε καλή εμφάνιση. Αργός, χωρίς ανάσες και «φρεσκάδα» και εμπνεύσεις στο παιχνίδι του έπαιξε πίσω από τον Μπέλεκ και δεν προσέφερε όσα μπορεί. Στο 18' επιχείρησε ένα άψυχο σουτ και γενικώς έδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή.

Στιβ Μπέλεκ:

Ο νεαρός Καμερουνέζος αγωνίστηκε ως φουνταριστός στην επίθεση και έκανε πολύ δουλειά. Έφαγε ξύλο, έδωσε ξύλο και απασχολούσε τα δύο στόπερ της Χετάφε που είχαν... μπελάδες μαζί του. Στο 44' είχε σέντρα σουτ από το πλάι στο δοκάρι, ενώ δοκίμασε ανεπιτυχώς 2-3 φορές σουτ. Μέχρι και το 83' όμως βοήθησε, κυρίως χάρη στα εκπληκτικά αθλητικά του προσόντα (δύναμη, αντοχή, άλμα και ταχύτητα)

ΑΛΛΑΓΕΣ

Παντελής Καφές:

Μπήκε στο 25' στην θέση του τραυματία Γκέντσογλου και έπαιξε στο πλάι του Μάκου στα αμυντικά χαφ. Δεν προσέφερε κάτι παραπάνω από τον νεαρό χαφ, αν και με την εμπειρία του είχε καλύτερες τοποθετήσεις. Αναλώθηκε αμυντικά και δεν έδωσε βοήθειες επιθετικά.

Παναγιώτης Λαγός:

Μπήκε στο 55' και έπαιξε αριστερό εξτρέμ στο 4-2-3-1. Ξεκίνησε με διάθεση στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά έπεσε... Στο 77' είχε με δυνατό σουτ μεγάλη ευκαιρία για γκολ, αλλά αυτό αποκρούστηκε.

Δημήτρης Σιαλμάς:

Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έπαιξε δεξί εξτρέμ και έδωσε πολλές βοήθειες από το ξεκίνημα στον Μπέλεκ, αφού έπαιζε πολύ κοντά του. «Πάταγε» πολύ περιοχή και σε γενικές γραμμές, αποτελεί μία αξιόπιστη λύση από δεξιά.

Βίκτωρ Κλωναρίδης:

Πέρασε στην θέση του Μάκου στο 74' και έπαιξε «κόφτης», μια και ο Καφές ήταν πιο επιθετικός. Ο νεαρός μέσος είχε διάθεση, αλλά δεν μπορεί η ΑΕΚ να στηριχτεί στο κέντρο της στον νεαρό μέσο που ακόμα δεν είναι έτοιμος για τέτοιο επίπεδο. Εκανε σημαντικά λάθη προς το τέλος...

Λεονάρντο:

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέρασε στο παιχνίδι στο 83' στην θέση του Μπέλεκ. Επαιξε στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δεξιά Σιαλμά, αριστερά Λαγό και πίσω του τον Κάρλος. Οσο έπαιξε πίεση πολύ ψηλά.

ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου