0 Σε φυλακή πολυτελείας ο μακελάρης

Στην φυλακή Χάλντεν στη Νορβηγία αναμένεται να καταλήξει ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με τη ρατσιστική διπλή επίθεση της 22ας Ιουλίου. Πρόκειται για τη πολυτελέστερη φυλακή του κόσμου...Τη νεότερη και τη πιο ασφαλής της Νορβηγίας. Εγκαινιάστηκε πέρυσι, αφού χτιζόταν επί 10 ολόκληρα χρόνια με κόστος μεγαλύτερο από 17 εκατ. ευρώ.Μπορεί να φιλοξενήσει ως και 252 κρατουμένους και κάθε κρατούμενος φιλοξενείται σε μοναχικό κελί με μίνι ψυγείο, τηλεόραση με επίπεδη οθόνη και δικό του μπάνιο.
Τα παράθυρα δεν έχουν κάγκελα για να μπαίνει μέσα περισσότερο φως.

Για κάθε 12 με 15 κελιά υπάρχει μια κουζίνα τελευταίας τεχνολογίας με ατσάλινους πάγκους εργασίας, μοντέρνα ντουλάπια, καναπέδες και τραπέζια.

Η φυλακή διαθέτει γυμναστήριο, στούντιο μουσικής και βιβλιοθήκη.

Οι κρατούμενοι μπορούν να γυμνάζονται σε ειδικό τοίχο αναρρίχησης και να παρακολουθούν μαθήματα μουσικής.

Ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε τοι κτίριο Χανς Χένρικ Χόιλουντ φρόντισε να κρύψει με συστάδες δέντρων τον υψηλό φράκτη που περικλείει τα κτίρια και στρογγύλεψε το πάνω μέρος του φράκτη «για να μην είναι εχθρικός», όπως δηλώνει.

Για να διακοσμήσει τους τοίχους της φυλακής ο Νορβηγός καλλιτέχνης Ντολκ ζωγράφισε μια τεράστια τοιχογραφία που απεικονίζει ένα κρατούμενο με ριγέ στολή στη χαρακτηριστική πόζα της ρίψης σφαίρας. Μόνο που αντί για σφαίρα του στίβου έχει μια σιδερένια μπάλα που κρέμεται από την αλυσίδα του.

Ο συνήγορος του 32χρονου Μπρέιβικ έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του θεωρεί τον εαυτό του «σωτήρα» και ότι πάσχει πιθανώς από ψυχική νόσο.

Πηγή: Newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου