0 "Χαμός" στην συνεδρίαση

798667Λόγω της παρουσίας του Αχιλλέα Μπέου, έξω από τα γραφεία βρίσκονταν τρία περιπολικά, ένα τζιπ της Αστυνομίας, μία κλούβα, αλλά και περίπου 20 αστυνομικοί.Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, κυρίως λόγω της κοινής παρουσίας των Αχιλλέα Μπέου και Αλέξη Κούγια στο ίδιο τραπέζι, καθώς οι δύο άνδρες αντάλλασσαν διαρκώς ύβρεις και…

απρεπείς χαρακτηρισμούς μεταξύ τους.Όσον αφορά στο περιεχόμενο της συνεδρίασης, ο κ. Μπέος δεν κατηγορήθηκε από κανέναν για δωροδοκία, αλλά μόνο για στήσιμο αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου υποστήριξε: "Εγώ και η οικογένειά μου δεν έχουμε εισπράξει ποτέ δελτίο του ΟΠΑΠ, ενώ δεν είμαι καν γνώστης της τεχνολογίας του λαπ-τοπ", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει πως δεν έχει καλή σχέση με το ίντερνετ.

Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε σε αντίφαση, λέγοντας: "Αν παίζω, παίζω μόνο υπέρ της ομάδας μου, κάτι που είναι θεμιτό".

Ο δικηγόρος του, Σπύρος Κακαβάς, είπε από την πλευρά του: "Στοιχείο αποτελεί μόνο ο φάκελος της UEFA, αλλά οχι οι συνομιλίες".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αλέξης Κούγιας, που κατηγόρησε ευθέως τον Αχιλλέα Μπέο για αξιόποινες πράξεις: "Ο Μπέος είναι εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Τα τελευταία 3-4 χρόνια καθόριζε ποιες ομάδες θα παίζουν στη Β' Εθνική. Με τις γνωριμίες του πέρυσι βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει το νταμπλ και τον Ολυμπιακό φέτος να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Μπέος έκανε τον Πατέρα και τον Μαρινάκη να θεωρούνται επιτυχημένοι παράγοντες αυτή τη στιγμή".

Στην απολογία του, η οποία ήταν γραμμένη, ο Αχιλλέας Μπέος, είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείται ο Βόλος. Δεν έχει καμία εμπλοκή. Με έχουν στοχοποιήσει. Καταργούνται αξίες, το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Παράγοντες είμαστε, θα μιλάμε για ποδόσφαιρο και για νίκες. Αν πω ότι θα αποδράσω και θα κάνω ληστεία, σημαίνει ότι θα κατηγορηθώ γι' αυτό; Για χάρη σκοπιμοτήτων κατηγορούνται ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτοί που στήνουν αγώνες συνήθως χάνουν ενώ περιέργως ο Ολυμπιακός Βόλου νικούσε.

Ουδέποτε έστησα στοίχημα για την ομάδα μου. Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται η αθωότητά μου. Θέλω να σας ζητήσω να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που έκανε υπερήφανη μία πόλη 200.000 κατοίκων, κέρδισε το χειροκρότημα όλων με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί τιμωρείστε εμένα και όχι τον Ολυμπιακό Βόλου".

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής θα καθυστερήσει, αφού ο Αχιλλέας Μπέος και ο Ολυμπιακός Βόλου πήραν περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα (25/07) για να καταθέσουν υπομνήματα.

Η δεύτερη απολογία

Μετά την πρώτη απολογία ακολούθησε η δεύτερη που είχε να κάνει με τα φυσικά πρόσωπα Μ.Ψωμιάδη και Γ. Παπακώστα και την ομάδα της Καβάλας.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας. Πριν την έναρξη της διαδικασίας, υποβλήθηκαν ενστάσεις από την πλευράς της Καβάλας όπως μεταξύ άλλων ότι είναι άκυρη η πειθαρχική δίωξη καθώς δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες.

Ο Γιάννης Παπακώστας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν έχει πάιξει ποτέ στοίχημα.Ο Σταύρος Ψωμιάδης από την πλευρά της Καβάλας τόνισε ότι η ομάδα είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν ασχολήθηκε ποτέ με το στοιχηματισμό.

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου