0 Με μία μόνο ένεση, το τέλειο σώμα

EF0D6857D17747CA922C90E030E5AA95Αναμένοντας και την σχετική ταινία πολλοί ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα καλοσχηματισμένο σώμα, με καλογυμνασμένους κοιλιακούς και όλα αυτά με την χρήση μίας και μόνο ένεσης.
Αυτό μπορεί να αποτελεί την αρχή της ιστορίας του Captain American, όμως οι επιστήμονες θεωρούν ότι σε σχετικά σύντομο σχετικά διάστημα αυτό θα αποτελεί πραγματικότητα.


Συγκεκριμένα θεωρούν πως εντοπίζοντας το γονίδιο που περιορίζει την αύξηση των μυών, θα είναι σε θέση να αφαιρούν τα φυσικά εμπόδια που μπορεί να προβάλλει και έτσι να οδηγηθούμε σε ευκολότερη αύξηση των μυών.
Με μια «θεραπεία» μόλις 6 εβδομάδων με τον πειραματικό ορό, η επιστημονική ομάδα θεωρεί ότι θα μπορέσει να αυξήσει σημαντικά τον μυϊκό όγκο του εκάστοτε ασθενή.
Υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον ορό αυτό για τη δημιουργία υπερ-στρατιωτών αλλά για να βοηθήσουν ανθρώπους που πάσχουν από μυϊκές δυστροφίες.
Το όλο εγχείρημα αποφάσισε να φέρει εις περάς και να πραγματοποιήσει ο βιολόγος Brian Kaspaer από το Ερευνητικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων, Columbus, του Ohiο.
Η θεραπεία θα περιλαμβάνει τη χρήση μιας πρωτεΐνης, της φολλιστατίνης, για να περιορίσει την δράση του γονιδίου της μυοστατίνης, που αποτελεί με τη σειρά της περιοριστικό παράγοντα στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου