0 "Ανύπαρκτος ο Σάντσες!"

ALEΟ Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει την απόδοση του Κάρλος Σάντσες στο ματς της Κολομβίας με το Περού...Είδα τον Σάντσες, ήταν ανύπαρκτος. Πιο πριν όμως να πω για το άλλο ματς, για τον αποκλεισμό της Αργεντινής. Από τον πρώτο αγώνα που την είδα, ανέλυσα για ποιους λόγους θα αποτύχει. Εκείνη η στήλη υπάρχει στο αρχείο. Και για τον Μέσι είχα πει ότι θα είναι παταγώδης η αποτυχία του,

καμία σχέση η χημεία του με την Μπαρτσελόνα. Πλήρης αποτυχία η Αργεντινή λοιπόν. Τρεις μπροστά ανύπαρκτοι, με εξτρέμ 2 παίκτες που είναι σέντερ φορ και με σέντερ φορ έναν Μέσι που ήταν τόσο άνευρος λες και τον κουνούσαν με κλωστές. Κάτι ντρίμπλες και κάτι τακουνάκια λες και κατέβηκε να παίξει στη γειτονιά του.

Επανειλημμένως έχω πει "μην συγκρίνετε τον Μέσι με τον Μαραντόνα"! Από πέρσι και πρόπερσι φώναζα ότι είναι ιεροσυλία να συγκρίνουν τον Μέσι με τον Πελέ και τον Μαραντόνα. Μεγάλος παίκτης ο Μέσι, αλλά δεν είχε τα αρχ... του Μαραντόνα, εκείνος έπαιρνε όλη την Εθνική Αργεντινής στην πλάτη του, σήκωνε μία ολόκληρη χώρα στα ουράνια, ενώ ο Μέσι παίζει μόνο με την Μπαρτσελόνα. Με την Αργεντινή είναι επανειλημμένως “χώμα”, δεν έχει κάνει τίποτα.

Πασούλα κοντινή η Αργεντινή, αργή ομάδα, τρίχες ο Χιγκουαίν, πάντα αυτή τη λέξη λέω για αυτόν, ο Αγκουέρο δεν κάνει για εκεί που παίζει, τα δε σέντερ μπακ της Αργεντινής καμία σχέση με το παρελθόν, με μορφές όπως ο Αγιάλα ή ο Πασαρέλα παλιότερα. Εδώ παίζουν με αριστερό μπακ τον γέροΖανέτι! Έξυπνα την έπαιξε η Ουρουγουάη, ψυχωμένοι είναι αυτοί και ας είναι μια μικρούλα χώρα.

Κι αυτός ο προπονητής της Αργεντινής γελοία κατάσταση. Δεν βγάζει η Αργεντινή προπονητές τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό έχουν να πάρουν σοβαρό τίτλο σε διοργάνωση κοντά στα 20 χρόνια.

Είδα και το ματς της Κολομβίας με το Περού. Δεν υπήρχε στο γήπεδο Σάντσες. Όλους τους παίκτες τους βλέπεις να παίρνουν πρωτοβουλίες στη Κολομβία, μόνο ένας δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία. Ο Σάντσες. Σαν να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή αρχάριο που φοβάται μην τον πετάξει έξω ο προπονητής αν κάνει ένα λάθος, δίνει συνεχώς τη μπάλα στα 10 μέτρα. Αν είσαι πίσω στο σκορ όπως βρέθηκε να χάνει από το Περού η Κολομβία, είναι σαν να παίζεις με λιγότερο παίκτη στο κέντρο.

Μα καλά, διάβαζα που έλεγαν παλιότερα ότι ο Βαλβέρδε θέλει τον Σάντσες διότι στην Βαλενσιέν κάνει και παιχνίδι. Ποια παραγωγή παιχνιδιού, το παιδί δεν ακουμπάει μπάλα. Μακάρι να είναι εντολές του προπονητή του στην Εθνική να παίζει έτσι και να μην είναι θέμα αδυναμίας... Εγώ δύο ματς τον έχω δει μόνο, ας μην βιαζόμαστε... Στο Περού έπαιξαν σαν πατριώτες, ήταν καλά στημένοι στο γήπεδο, την πέταξαν έξω την Κολομβία για πλάκα.

Ο Μαθία έχει κάνει καμία μεταγραφή; Εγώ τον είχα κρίνει από την αρχή, είχα αναλύσει τα εγκλήματα με τις μεταγραφές στη Λίβερπουλ την οποία- αν και είμαι Μάντσεστερ- τη σέβομαι ως αντίπαλο. Έχω δει πολύ μεγάλη μπάλα από τη Λίβερπουλ στο παρελθόν. Ήταν ανέκδοτο οι μεταγραφές που έγιναν εκεί επί Μαθία, μίκρυνε η Λίβερπουλ. Πέταξαν πολλά λεφτά για παίκτες που δεν έπιασαν.

Για εμένα τις μεταγραφές πρέπει να τις κάνει ο προπονητής. Τι εστί Μαθία; Έχει προπονήσει ομάδες; Έχει διδάξει τακτική σε παίκτες; Έχει δουλέψει τη φυσική κατάσταση; Έχει κοουτσάρει; Έχει προσαρμόσει αμυντικές και επιθετικές τακτικές σε διάφορα στιλ παικτών; Ο Μαθία είναι για να πηγαίνει να διαπραγματέυεται. Πρέπει να χρησιμοποιεί τις όποιες διασυνδέσεις του και γνωριμίες του, όμως τις επιλογές πρέπει να τις κάνει ο προπονητής.

Θυμάμαι τι μου έλεγε ο Χάπελ για τον τεχνικό του διευθυντή, τον Νέτσερ. Ο Χάπελ είναι αναγνωρισμένος απ' την UEFA ως ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία, μαζί με τον Φέργκιουσον, τον Ματ Μπάσμπι και τον Μίχελς. Αυτός ο κολοσσός λοιπόν που πήγαινα και έβλεπα τη δουλειά του, μου είχε πει τα εξής: Ο Νέτσερ ήταν τεχνικός διευθυντής στο Αμβούργο και του είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Αμβούργου, ο Κλάιν, να φέρει έναν προπονηταρά στο Αμβούργο. Tου είπαν ότι στη Μπριζ υπάρχει ένας προπονητής που κάνει πολύ καλή δουλειά, ήταν και κοντά στο Αμβούργο αυτή η πόλη του Βελγίου, πετάχτηκε λοιπόν εκεί από τη Γερμανία να παρακολουθήσει τη δουλειά του Χάπελ. Πήγε και τον έβλεπε επί 1 μήνα! Ξετρελάθηκε.

Τον έφερε λοιπόν στο Αμβούργο τον Χάπελ, ο οποίος έκανε τέτοιες προπονήσεις και τόσο διαφορετική δουλειά που άλλος τέτοιος δεν θα υπάρξει. Μόνο ο Μουρίνιο μου θυμίζει τον Χάπελ. Έφερε και μια γκόμενα που είχε από το Μπριζ, την Άννα Μαρί, όχι τη γυναίκα του, αλλά καλύτερα να μην τα λέμε αυτά...

Κι έκανε τη μεγάλη ομάδα του Αμβούργου. Έγινε πολύ φίλος με τον Νέτσερ, έβγαιναν και στα καζίνο μαζί, αλλά παρά τη φιλία τους και παρ' ότι ο Νέτσερ ήταν ο “παλιός” στο Αμβούργο, παρ' ότι ο Νέτσερ ήταν ο τεχνικός διευθυντής, και παρ' ότι ο Νέτσερ είχε υπάρξει και μεγάλος ποδοσφαιριστής, ποτέ δεν τόλμησε να παρέμβει στις επιλογές του Χάπελ. Κουμάντο κάνει πάντα ο προπονητής στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου