0 Στα άδυτα του Ζεκά

2011-07-24-zeka-s24Ο δημοσιογράφος της πορτογαλικής εφημερίδας A Bola, Μιγκέλ Κορέια, σκιαγραφεί τον Ζεκά, o οποίος βρίσκεται μία ανάσα από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.Ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα για τον Παναθηναϊκό, είναι και αυτό του Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες ή

αλλιώς Ζεκά. Ο 23χρονος άσος (γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1988) έκανε αίσθηση φέτος στην Πορτογαλία και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον θέλει σαν τρελός στον Παναθηναϊκό.
Τα μηνύματα που πήραμε από την Πορτογαλία είναι θετικά και αναφέρουν πως ίσως και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε οριστικές εξελίξεις για τη μεταγραφή του. Αυτός ήταν και ο λόγος που επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο της A Bola, Μιγκέλ Κορέια, με σκοπό να σκιαγραφήσουμε τον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Ο Ζεκά λοιπόν είναι μόλις 23 ετών (για την ακρίβεια θα τα κλείσει σε ένα μήνα) και ξεκίνησε την καριέρα του στην άσημη ομάδα της Κάσα Πία το 2007. Τη σεζόν 2009-2010 ξεχώρισε και οδήγησε την ομάδα του στην άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας.
Αυτό ήταν και το εισιτήριο για τη μεταγραφή του στην Βιτόρια Σετούμπαλ στην οποία αν και δεν ξεκίνησε βασικός, στο τέλος της σεζόν πήρε αρκετό χρόνο κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την ταχύτητα και την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει.
Ποια είναι όμως τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον νεαρό Πορτογάλο;
Ευκαιρία ζωής ο Παναθηναϊκός
Σχετικά με τη μεταγραφή του να πούμε πως ο Ζεκά πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια ευκαιρία γι αυτόν, έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε καλύτερο ποδοσφαιριστή. Πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας κάτω των 23 ετών και μία μεταγραφή στο εξωτερικό σε ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, ίσως τον φέρει ακόμα και στην πρώτη ομάδα.
Σύμφωνα με τους Πορτογάλους λόγο της μεθοδικότητας του, πιστεύουν πως θα γίνει ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της πατρίδας τους (αρκεί να δουλέψει βέβαια). Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία ας πούμε κάποια πράγματα που τον ξεχωρίζουν σύμφωνα με τον Μιγκέλ Κορέια.
Μεθοδικότητα: Ο Ζεκά εκτός από τις προπονήσεις με την Βιτόρια Σετούμπαλ κάνει και δικό του πρόγραμμα, με σκοπό να βελτιώσει κάποια στοιχεία στα οποία πιστεύει ότι υστερεί. Είναι αρκετά τυπικός και πάντα από τους πρώτους που πάνε στην προπόνηση.
Άγνωστος: Δεν έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία και αυτό είναι πολύ καλό για έναν ανερχόμενο αστέρι, που όπως είναι λογικό τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Ταχύτητα: Το μεγάλο του προσόν. Δεν είναι τόσο γρήγορος, όσο το γεγονός πως μπορεί να ξεφύγει στα πρώτα μέτρα εύκολα. Του αρέσει να παίζει στα άκρα (δεξιά και αριστερά) και να πατάει περιοχή, ενώ έχει ντρίμπλα πάνω στην κίνηση.
Τεχνική: Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Είναι επιθετικός ποδοσφαιριστής και πάντα προσπαθεί να ξεπεράσει τον αντίπαλο του. Επίσης δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και να εκτελέσει στημένες φάσεις.

Πόδια: Χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια, αν το καλό του είναι το δεξί. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να παίξει με άνεση και στις δυο πλευρές της επίθεσης.

Μειονέκτημα: Δεν είναι σκόρερ. Συμμετέχει στο παιχνίδι, παίρνει πρωτοβουλίες αλλά δεν βάζει γκολ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως την περσινή σεζόν τελείωσε το πρωτάθλημα με 0 τέρματα.

Συμπέρασμα

Η αγορά της Πορτογαλίας ταιριάζει στην Ελλάδα, αφού αρκετοί παίκτες που ήρθαν στο πρωτάθλημα μας κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα και να δείξουν τις αρετές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο ομάδες τα βρήκαν σε ένα ποσό που θα αγγίζει τις 300.000 με 350.000 ευρώ, αφού η Βιτόρια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και θέλει άμεσα χρήματα.

Που κολλάει η μεταγραφή; Στο ποσοστό μεταπώλησης. Επειδή όπως είπαμε οι Πορτογάλοι πιστεύουν πως ο Ζεκά θα κάνει αξιόλογη καριέρα, θέλουν να δέσουν τον γάιδαρο τους με μελλοντικά οφέλη. Περισσότερα μέσα στις επόμενες ημέρες...

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου