0 Για μεγάλα πράγματα ο Ολυμπιακός

13174Ο Τροντ Σόλιντ ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τον Ολυμπιακό, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τον κόσμο των Πειραιωτών.
Μαθαίνετε νέα από τον Ολυμπιακό, αν και είστε αρκετά μακριά.
Εχω διατηρήσει αρκετές επαφές στην Ελλάδα και ειδικά με τους ανθρώπους με τους οποίους


συνεργάστηκα στον Ολυμπιακό, οπότε μαθαίνω αρκετά συχνά τα νέα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου και φυσικά θα προσπαθώ να μαθαίνω τι γίνεται στον σύλλογο και πώς τα πηγαίνει. Οποτε έχω την ευκαιρία παρακολουθώ παιχνίδια του Ολυμπιακού και αρκετά συχνά βλέπω στιγμιότυπα από τους αγώνες του. Κυρίως τα ευρωπαϊκά ματς. Εμαθα ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει και φέτος καλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Φραν Γέστε, και ξέρω ότι πέρυσι είχε κάνει μια καλή μεταγραφική καμπάνια, αποκτώντας σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Μάρκο Πάντελιτς και ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο Ολυμπιακός πάντα θα έχει εξαιρετικό ρόστερ και είναι ευτυχία για κάθε προπονητή να δουλεύει σε αυτόν τον σύλλογο.
Θυμάστε τον Ολυμπιακό και τα δύο χρόνια παρουσίας σας στην ομάδα;

Τον Ολυμπιακό τον θυμάμαι και θα τον θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Ηταν υπέροχα τα χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα. Αν μου λείπει; Ναι, μερικές φορές νοσταλγώ τον Ολυμπιακό, τον κόσμο της ομάδας, την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Μου λείπει, είναι η αλήθεια, το πάθος και όλο αυτό που ζει κανείς μέσα στο Καραϊσκάκη. Και εδώ ο κόσμος είναι ζεστός και παθιασμένος με τη Γάνδη, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το οποίο έζησα εγώ στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Μην κοιτάτε σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή το μεσημέρι) που υπήρξε σχετική ηρεμία στην εξέδρα της Γάνδης. Ηταν ένα φιλικό και για αυτό οι οπαδοί μας δεν ήταν εκδηλωτικοί. Είναι όμως θερμοί και πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας.
Μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη; Γνωρίζετε ότι το θέλει και ο κόσμος και η διοίκηση αυτό από την εποχή που ήσασταν στην ομάδα;
Ο Ολυμπιακός έχει τη δυναμική που χρειάζεται για να φτάσει πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε σχέση με την ομάδα που είχα εγώ, τώρα ο Ολυμπιακός έχει πολλά περισσότερα νέα παιδιά και μπορεί να χτίσει μια ομάδα πάνω στην οποία θα στηριχτεί για να κάνει κάτι καλό και εκτός Ελλάδος. Δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα, και πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Είναι μια ομάδα που δεν της λείπει απολύτως τίποτα και οφείλει να βλέπει μακριά. Θεωρώ ότι με καλή δουλειά και λίγη τύχη, η οποία είναι απαραίτητη για να φτάσεις ψηλά στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει. Είναι καλή ευκαιρία τώρα πιστεύω και θα χαρώ να δω κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο, γιατί υπάρχουν μεγαθήρια σε αυτήν τη διοργάνωση, αλλά με λίγη τύχη και προγραμματισμό όλα μπορούν να γίνουν.
Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε και του Μαρινάκη
Ο Τροντ Σόλιντ συνεχίζει να μαθαίνει νέα από την Ελλάδα. Ετσι, δεν θα μπορούσε να μην έχει άποψη για τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Νορβηγός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον «Βάσκο», χαρακτηρίζοντάς τον τυχερό που εργάζεται σε μια ομάδα όπως οι πρωταθλητές Ελλάδας. Ο τεχνικός της Γάνδης ευχήθηκε, ακόμη, στον Βαγγέλη Μαρινάκη να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στους «μοναδικούς» οπαδούς των Πειραιωτών.
Ποια είναι η άποψή σας για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;
Είναι εξαιρετικός προπονητής ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι της ισπανικής σχολής και, όπως γνωρίζετε, θεωρείται μία από τις τοπ του κόσμου. Εχει βγάλει σπουδαίους τεχνικούς τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι θα κάνει και φέτος καλή δουλειά στον Ολυμπιακό και θα τον οδηγήσει ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εχει αποδείξει την αξία του και του εύχομαι να συνεχίσει να κατακτά τίτλους με τον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε προπονητής που εργάζεται σε αυτήν την ομάδα θα πρέπει να θεωρείται τυχερός. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Το λέω και το πιστεύω.
Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;
Θέλω να μεταφέρω το μήνυμά μου σε όλους τους Ελληνες, να είναι καλά στην υγεία τους και να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (οικονομικά), και στους φίλους του Ολυμπιακού θα ήθελα να πω να συνεχίσουν αυτό που κάνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Να στηρίζουν και να βοηθάνε την ομάδα, για να κατακτά πολλούς τίτλους και να φτάνει ψηλά.
Εχετε μάθει για την αλλαγή διοίκησης στον Ολυμπιακό;
Εμαθα βέβαια για την αλλαγή στην προεδρία του Ολυμπιακού. Ξέρω ότι ο νέος πρόεδρος είναι πολύ φιλόδοξος και πως έχει βλέψεις για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε πολύ υψηλό επίπεδο. Του εύχομαι να πετύχει τους στόχους, γιατί ο Ολυμπιακός διαθέτει τα πάντα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δύναμη. Εχει έναν υπέροχο κόσμο και ένα γήπεδο που του δίνει δύναμη. Πολύ σημαντικά πράγματα για μια ομάδα.

Πηγή: exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου