0 Οι φόβοι του Φερέιρα

11825_0Από το Οντένσε, την πόλη που γεννήθηκε ο περίφημος δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, αρχίζει απόψε (21.00-Novasports2) το εφετινό ευρωπαϊκό… παραμύθι του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας.Οι Πράσινοι παρά τα πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως επίσης και τον μη επαρκή βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται, στοχεύουν σε ένα θετικό

αποτέλεσμα που θα τους ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δευτεραθλήτρια Δανίας Οντένσε, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι σαφώς πιο έτοιμη για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι καθώς ήδη έχει δώσει δύο αγώνες στο εθνικό πρωτάθλημα (μια νίκη στην πρεμιέρα και μια ισοπαλία στην έδρα της πρωταθλήτριας Κοπεγχάγης), ωστόσο το Τριφύλλι θα αντιπαρατάξει στο γήπεδο «Τρε Φορ Παρκ» τη βαριά ευρωπαϊκή φανέλα του συλλόγου και τη μεγάλη εμπειρία αρκετών ποδοσφαιριστών του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα (εφόσον αγωνιστεί) θα συμπληρώσει 100 ευρώ-συμμετοχές στα, ενώ και οι Κώστας Κατσουράνης (76), Λουκάς Βύντρα (59), Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (37), Νίκος Σπυρόπουλος (36), Σιμάο Μάτε Τζούνιορ (32) είναι ποδοσφαιριστές με σημαντικές παραστάσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, εν αντιθέσει προς τους παίκτες της Οντένσε, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας και την εγχώρια ποδοσφαιρική αγορά.

Το τρέξιμο και τα ψηλά κορμιά

Παρ’ όλα αυτά, ο δανός προπονητής κ. Χένρικ Κλάουσεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια σκληρή, μαχητική και συμπαγή ομάδα, που προβληματίζει ιδιαίτερα τον κόουτς Φερέιρα. «Πρόκειται για κλασική ομάδα της Βόρειας Ευρώπης με πολύ τρέξιμο, καλή φυσική κατάσταση και πειθαρχία στο παιχνίδι» αναφέρει ο πορτογάλος τεχνικός, βάσει του σκάουτινγκ που έχει κάνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Κυρίως τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης και της ταχύτητας είναι αυτά που προκαλούν πονοκέφαλο στον 65χρονο τεχνικό, διότι σε αυτούς τους τομείς γνωρίζει καλά ότι υστερεί ο Παναθηναϊκός.

Αντιθέτως, έχει εντοπίσει το αδύνατο σημείο της Οντένσε στο ψηλό παιχνίδι και στα στημένα χτυπήματα. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύει να ρίξει στη μάχη την «αεροπορία». Τα ψηλά κορμιά του Κατσουράνη, του Αντώνη Πετρόπουλου, του Μπουμσόνγκ, του Γιόσου Σαριέγκι και του Λουκά Βύντρα και οι καλοί εκτελεστές (φάουλ και κόρνερ) Σωτήρης Νίνης και Σεμπάστιαν Λέτο δούλεψαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες στον συγκεκριμένο τομέα και προσβλέπουν σε θετικά αποτελέσματα, ενώ ο κ. Φερέιρα κρατά σαν «άσους στο μανίκι» και τους δύο νεοαποκτηθέντες Τοτσέ και Κουϊνσι Αμπέγιε, οι οποίοι αν και ανέτοιμοι καθώς δεν έχουν συμπληρώσει μια εβδομάδα προπονήσεων με τον ΠΑΟ, μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Με πρόκριση εξασφαλίζει τουλάχιστον το Γιουρόπα Λιγκ

Αν οι Πράσινοι ξεπεράσουν το εμπόδιο της Οντένσε, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα που θα έχουν στην επόμενη φάση, θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καθώς τυχόν αποκλεισμός από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα σημάνει αυτόματη είσοδο στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε κάθε περίπτωση, το Τριφύλλι με πρόκριση επί της Οντένσε προσβλέπει, πέραν του γοήτρου και της δόξας, και σε έσοδα τουλάχιστον πέντε εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι η εντός έδρας ήττα (2-0) της Ντιναμό Κιέβου από την Ρουμπίν Καζάν, φέρνει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στους ισχυρούς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, που όμως χρειάζεται και τον αποκλεισμό της πορτογαλικής Μπενφίκα από την τουρκική Τραμπζονσπόρ, αφού βεβαίως πρωτίστως προκριθεί ο ίδιος στην επόμενη φάση.

Διαιτητής της αναμέτρησης της Οντένσε με τον Παναθηναϊκό ορίστηκε ο Ισπανός κ. Κάρλος Κλος Γκόμες.

Η παράδοση στη Δανία

Ο Παναθηναϊκός για έκτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του θα τεθεί αντιμέτωπος με ομάδα από τη Δανία. Οι Πράσινοι έχουν απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες, με πιο πρόσφατες τις δύο της περασμένης σεζόν από την Κοπεγχάγη στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Επί δανέζικου εδάφους το Τριφύλλι είχε ηττηθεί στην πρώτη του επίσκεψη από την Ααλμποργκ (2-1) τη σεζόν 1995-96, οπότε έφτασε μέχρι τους «4» του Τσάμπιος Λιγκ, ενώ επικράτησε (1-0) στην έδρα της Κοπεγχάγης σε μονό ματς στο Κύπελλο UEFA τη σεζόν 2007-08.

Οι αγώνες του Παναθηναϊκού με δανέζικες ομάδες

25/10/1995 Τσάμπιονς Λιγκ Ααλμποργκ - Παναθηναϊκός 2-1

22/11/1995 Τσάμπιονς Λιγκ Παναθηναϊκός - Ααλμποργκ 2-0

08/11/2007 Κύπελλο UEFA Κοπεγχάγη -Παναθηναϊκός 0-1

29/09/2010 Τσάμπιονς Λιγκ Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη 0-2

07/12/2010 Τσάμπιονς Λιγκ Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου