0 Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ του Μπολόνι

802142Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι που έφυγε με το διπλό από το Ούλεβαλ και πως ο Ρουμάνος τεχνικός αντιμετώπισε τους παίκτες του με απόλυτο ρεαλισμό.«Πάμε να παίξουμε όπως μπορούμε και όχι όπως θέλουμε». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Λάσλο Μπόλονι στους παίκτες του λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης

ο ΠΑΟΚ στο «Ούλεβαλ» με την Βαλερένγκα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου αντιμετώπισε τους παίκτες του και το παιχνίδι με απόλυτο ρεαλισμό. Την Τετάρτη ζήτησε από όλους να καταθέσουν την προσωπικότητα τους στο γήπεδο και την Πέμπτη τους ζήτησε να απλοποιήσουν την κατάσταση αντιμετωπίζοντας τους νορβηγούς με ρεαλισμό.

Ο Ρουμάνος ήξερε καλύτερα από τον καθένα ότι η ομάδα του δεν είναι έτοιμη να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ( ακόμα και απέναντι σε μια ομάδα με τη δυναμικότητα της Βαλερένγκα ) και έριξε το βάρος στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον στόχο του τον πέτυχε και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας την ευρωπαική του πορεία για την περιόδο 2011-2012. Οι παίκτες του Δικεφάλου με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης από την βαριά προετοιμασία δεν είχαν δυνάμεις να σπαταλήσουν στο Οσλο.

Η έλλειψη φρεσκάδας, η απουσίας συνοχής, η αργή ανάπτυξη - λόγω κόπωσης τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό - δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας για το παιχνίδι της αλλά λόγω των συνεχόμενων αγώνων είχε αγωνιστικό ρυθμό και δεν είχε τίποτε να χάσει.

Η σωστή διαχείριση του αγώνα έφερε την πρώτη επίσημη νίκη για τον Δικέφαλο που χρησιμοποίησε άψογα τα μεγάλα του όπλα. Τη σοβαρότητα και τις αρετές τριών - τεσσάρων παικτών του που κάνουν τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι με τραβηγμένο χειρόφρενο. Άφησε τους νορβηγούς να νομίζουν ότι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά επι της ουσίας απλά κέρδιζε χρόνο για να οργανώσει την αντεπίθεση της στην επανάληψη. Με εξαίρεση μια δυο φάσεις που - κακώς - δημιουργήθηκε σύγχυση μπροστά στην εστία του Κρέσιτς οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την εστία του ΠΑΟΚ.

Μετά το αναγνωριστικό α΄ ημίχρονο ο Δικέφαλος πάτησε το γκάζι - όσο άντεχε η «μηχανή» για την εποχή - και πέτυχε μια άνετη νίκη ουσίας και ψυχολογίας. Ο Βιειρίνια «πάτησε» το τούρμπο μετά την εξαιρετική ενέργεια του Λαζάρ και άνοιξε το σκορ ενώ ο πολύπειρος Γκαρσία με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ σφράγισε τη νίκη μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Τούμπας.

Θεωρώ ότι εξίσου σημαντική με τη νίκη ήταν η εμφάνιση του Λαζάρ. Ο ρουμάνος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα έδωσε ρέστα κι αν αναλογισθούμε ότι δεν συμπλήρωσε μια εβδομάδα καλά - καλά στην Τούμπα μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα αποτελέσει τη μεγάλη αποκάλυψη όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για το πρωτάθλημα.

Αθόρυβος, αποτελεσματικός τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, χρησιμοποιεί το ίδιο καλά τα δυο του πόδια και το μυαλό του, μετατρέποντας τον εαυτό του σε ένα πολυεργαλείο για την ομάδα και τον προπονητή. Η είδηση της απόκτησης του από τον Δικέφαλο δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους φιλάθλους αλλά η πρώτη του εμφάνιση προκάλεσε ενθουσιασμό γιατί πολύ απλά πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που οι ΠΑΟΚτσήδες είδαν έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα τους. Κι αν κρίνουμε από την παρθενική του εμφάνιση, έπεται συνέχεια.

Υ. Γ. 1 Καλή η νίκη, καλή η στρατηγική του Μπόλονι, εκπληκτικό το γκολ του Βιειρίνια, σπουδαίος παίκτης ο Λαζάρ, αλλά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τουλάχιστον 2 παίκτες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμος για τις υποχρεώσεις του στις εγχώριες και ευρωπαικές διοργανώσεις. Τα έχουμε ξαναπεί. Η ομάδα έχει ανάγκη, για να «γεμίσει» σωστά το ρόστερ της, ένα σέντερ φορ περιοχής και έναν υψηλόσωμο αμυντικό.

Υ. Γ. 2 Και γράφω τουλάχιστον 2 γιατί εκτιμώ ότι απαιτείται να αποκτηθεί ένας «κόφτης» που θα πλαισιώσει τους Γκαρσία και Αρίας καθώς επίσης και ένας παίκτης για το δεξί άκρο της άμυνας. Μακάρι να κάνω λάθος και να διαψευστώ αλλά ο Ετο δεν με πείθει.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου