0 Κλήση στον "Ομπάμα"!

ομπαμα-380x247Η τροχαία της Βρετανίας δεν κάνει διακρίσεις, ακόμα και όταν είσαι ο Μπαράκ Ομπάμα. Το αυτοκίνητο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν παράνομα σταθμευμένο, με αποτέλεσμα να του κόψουν πρόστιμο.Ο Μπαράκ Ομπάμα, βρισκόταν στη Βρετανική πρωτεύουσα σε μία προκαθορισμένη επίσκεψη, όταν οι άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας βρήκαν σε ένα από τα

προεδρικά αυτοκίνητα ένα… πρόστιμο από την Τροχαία του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson ισχυρίζεται, όπως δημοσιεύει η Evening Standard, ότι η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και γι’ αυτό επεβλήθη στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόστιμο περίπου 200 δολαρίων.

Μπορεί το ποσό από κάποιους να θεωρείται ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος. Η Αμερικανική πρεσβεία χρωστά περίπου 8,7 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που προκύπτει απλήρωτα πρόστιμα των τελευταίων οκτώ ετών.

Οι δρόμοι την ημέρα της επίσκεψης, τον περασμένο Μάιο, δεν ήταν κλειστοί με αποτέλεσμα η αυτοκινητοπομπή να υπόκειται στο πρόστιμο.

Ωστόσο, μέσα από την αμερικανική πρεσβεία αρμόδιοι επικαλούνται τη Συνθήκη της Βιέννης για Διπλωματικές Σχέσεις, σύμφωνα με την οποία οι διπλωματικές αποστολές εκπίπτουν από την επιβολή ανάλογων προστίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το προσωπικό όχημα του Ομπάμα, η Κάντιλακ που την αποκαλούν »Το Θηρίο», αρχικά απέφυγε την επιβολή προστίμου καθώς δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι οι κάμερες δεν μπόρεσαν να καταγράψουν τον αριθμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου