0 Το Hollywood κέρδισε μια μάχη απέναντι στην πειρατεία

D9DB83E79D5998BA9B9E0AB23E4C32D1Μια δικαστική διαμάχη, έληξε χθες, και άνοιξε το δρόμο για καταστολή ιστοσελίδων που φιλοξενούν και διαμοιράζουν πειρατικά ταινίες.
Σε μία δική του Ανώτατου Δικαστηρίου, την οποία και επεδίωξε τα στούντιο του Hollywood, μια πάροχος διαδικτύου στην Αγγλία, η BT, διατάχθηκε από να αποτρέψει τους περίπου 5.8 εκατομμύρια συνδρομητές της από το να

 

επισκέπτονται την ιστοσελίδα Newzbin2.
Η εν λόγω ιστοσελίδα που εδρεύει στην Σουηδία και είναι καταχωρημένηστις Σεϊχέλες, χρεώνει τους 700.000 χιλιάδες χρήστες της με ένα ευτελές οικονομικό ποσό με αντάλλαγμα το «κατέβασμα» παράνομων πειρατικών αντιγράφων εκατοντάδων χιλιάδων ταινιών, συμπεριλαμβανομένου επιτυχιών όπως «Ο λόγος του Βασιλιά» και η σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ».
Ο λόγος που στοχοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πάροχος είναι γιατί αποτελεί και την μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της ευρυζωνικότητας. Ωστόσο με την χθεσινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος και για παρόμοια εφαρμογή μέτρων και σε όλους του μικρότερους παρόχους.
Αν και υπάρχουν αμέτρητοι παρόμοιοι ιστότοποι, ο συγκεκριμένος είναι από τους πλέον επικερδής, αφού υπολογίζεται πως τα ετήσια του κέρδη του ανέρχονται στα 410.668 ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου