0 Στη "φάκα" 20 άτομα

lefta_mpalaΤα ονόματα 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Κύπριοι, περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει στα χέρια του ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης και αντιστοιχούν στους κωδικούς που έπαιξαν και κέρδισαν πάνω σε στημένους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.Τα στοιχεία-φωτιά έχουν φτάσει στον ανακριτή μέσω της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας…

και κατά πληροφορίες αφορούν στοιχηματισμούς σε ύποπτους αγώνες από ιδιώτες με υψηλά κέρδη, μέσω της αγγλικής εταιρείας "Bet Fair", κανένας όμως από αυτούς δεν είναι πρόσωπο με ποδοσφαιρική ιδιότητα (παράγοντας, διαιτητής, ποδοσφαιριστής) αλλά το μεγάλο «στοίχημα» για τον ανακριτή θα είναι να εντοπίσει τυχόν σχέση τους με ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Αν δηλαδή γνωστοί παράγοντες χρησιμοποιούσαν αυτά τα πρόσωπα ως «βιτρίνα», όπως γίνεται συνήθως. Παράδειγμα κέρδους, σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπτωση ενός ιδιώτη που από το στοιχηματισμό σε ένα ματς κέρδισε 500.000 λίρες ενώ άλλες περιπτώσεις κυμαίνονται από 30-50.000 λίρες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο κ. Κασίμης προκειμένου να χυθεί όσο το δυνατόν άπλετο φως στην υπόθεση των "στημένων" έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων περί τα μέσα Σεπτεμβρίου με αξιωματούχους της Europol, αλλά και με εθνικούς εισαγγελείς της Eurojust στη Χάγη.

Αντικείμενο των επίμαχων συναντήσεων είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τυχόν διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των "στημένων" αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε "στημένους αγώνες".

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου