0 Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Συρία

Εκατοντάδες συριακά άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει πολλές πόλεις της χώρας όπου εξαπλώνεται το κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως η Χάμα και η Ντέιρ αλ Ζορ, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής ο οποίος πρόσθεσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη βράδυ μετά τη νυχτερινή προσευχή.



«Περίπου εκατό άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Χάμα και περίπου διακόσια κοντά στη Ντέιρ αλ Ζορ», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε ότι όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και το Διαδίκτυο έχουν διακοπεί στη Χάμα και τη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη το βράδυ όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, και ακόμη ένας στην παραθαλάσσια πόλη Τζάμπλεχ.

Από τη μεριά του το πρακτορείο Sana κατηγορεί «ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες» ότι προκαλούν βίαια επεισόδια στη Χάμα και τρομοκρατούν τους κατοίκους, ενώ δικαιολογεί την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού.
«Καλούμε τους πολίτες να αγνοήσουν τις φήμες και επιβεβαιώνουμε ότι ο στρατός εργάζεται για την αποκατάσταση της τάξης στις πόλεις όπου δρουν αυτές οι συμμορίες», επισημαίνει το Sana.

Επιπλέον η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σορούς που είχαν πεταχθεί από τη γέφυρα ενός ποταμού λέγοντας ότι πρόκειται για τις σορούς μελών των δυνάμεων ασφαλείας τους οποίους σκότωσαν οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαντούν ότι οι αρχές καταστέλλουν βίαια άοπλους διαδηλωτές, ενώ επισημαίνουν ότι οι σοροί που έδειξε η κρατική τηλεόραση είναι πτώματα διαδηλωτών που δολοφονήθηκαν από τον στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου