0 Μιλάνε αυτοί που ξέρουν…

SDDCVΟ Μιχάλης Τσόχος παρουσιάζει μία άλλη οπτική γωνία της προετοιμασίας του Ολυμπιακού μέσα από τα μάτια αυτών που την έζησαν από μέσα και πήραν μέρος σε αυτήν. Αλήθεια ποια είναι η άποψη ορισμένων ποδοσφαιριστών – ανθρώπων του Ολυμπιακού που έζησαν τον πρώτο μήνα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού από… μέσα. Μία κουβέντα με ορισμένους από αυτούς μας


βοηθά όλους να καταλάβουμε αρκετά πράγματα. Για πάμε να δούμε λοιπόν τι λένε αυτοί που ξέρουν.

Άπαντες εστιάζουν το πρόβλημα του Ολυμπιακού στη θέση του αμυντικού χαφ. Με μία πρόχειρη συζήτηση με δύο τρεις παίκτες των «ερυθρολεύκων» που πήραν μέρος στην προετοιμασία η γνώμη που έχουν σχηματίσει για τον Φέισα είναι από πολύ καλή ως εξαιρετική. Και ο Σέρβος είναι αυτός που προορίζεται για αυτή τη θέση. «Είναι παίκτης κλάσης. Αν δεν βγάλει προβλήματα τραυματισμών λόγω της μεγάλης αποχής του θα πάρει φανέλα βασικού σπίτι του» μας έλεγαν χαρακτηριστικά.

Αντίθετα από αυτήν την πρόχειρη κουβέντα με δύο τρεις παίκτες της ομάδας η βασική αμφιβολία έχει να κάνει με τον Κοστάντσο. Μάλιστα ένας από αυτούς μας έλεγε χαρακτηριστικά. «Φέτος ο Βαλβέρδε δεν θα γκρινιάζει επειδή γυρνάμε την μπάλα στον τερματοφύλακα. Δεν πρόκειται να του την γυρίζουμε ποτέ…». Και μπορεί αυτή η ατάκα να είναι μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης των παικτών στον τερματοφύλακα και αυτό είναι πολύ κακό σημάδι.

Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή από αυτά που έχετε δει ως τώρα ρωτήσαμε και η απάντηση ήταν ίδια από όλους. «Πρέπει πρώτα να τον δούμε και στα φιλικά, αλλά αυτά που κάνει ο Γιέστε στις προπονήσεις δείχνουν ότι θα κάνει παπάδες. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια κλάση και τέτοιο αριστερό πόδι» μας είπαν με έναν μάλιστα από τους νέους συμπαίκτες του να μας λέει. «Πιο γρήγορος Τσιάρτας είναι ο τύπος».

Είναι αλήθεια ότι ο Ουρτάδο απογοητεύει άπαντες. Ακόμη και ο Βαλβέρδε δεν μπορεί να πιστέψει την κατακόρυφη πτώση του παίκτη από τον οποίο ξεκίναγε την ενδεκάδα της Εσπανιόλ πριν 3 χρόνια. Ο Ισπανός είναι σκιά του εαυτού του και δεν έχει πείσει κανέναν όχι ότι μπορεί να παίξει, αλλά ούτε καν ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ.

Αν ο Ουρτάδο είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση, ποιος είναι αυτός που κάνει τη μεγαλύτερη θετική εντύπωση ως τώρα ήταν μία ακόμη ερώτηση μας για να πάρουμε τρεις διαφορετικές απαντήσεις. Η πρώτη αφορούσε τον Γκριμπιτς. «Ενώ στις προπονήσεις δεν τον πολυκαταλαβαίνεις στα ματς είναι τρομερός. Ο τύπος θα κάνει καριέρα σίγουρα». Η δεύτερη αφορούσε τον Παπάζογλου. «Αν ήταν Ισπανός και λέγονταν Παπάθογλου, ακόμη θα γράφατε για αυτόν. Το παιδί έκανε εξαιρετική προετοιμασία». Και η τρίτη τον Μανιάτη. «Ο Τοροσίδης θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από τον Μανιάτη».

Όταν ρωτήσαμε ποιος παίκτης από τους περσινούς είναι αυτός που φέτος δείχνει πολύ καλύτερος η απάντηση ήταν ίδια από όλους και μάλιστα με την ίδια φράση. «Με διαφορά ο Ριέρα».

Τέλος όταν ρωτήσαμε ποιος θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας, πήραμε και πάλι διαφορετικές απαντήσεις. Οι περισσότεροι μας απαντούσαν με δύο ονόματα και στη σχετική λίστα βρέθηκαν εν τέλει έξι παίκτες. Ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ ήταν οι πρώτοι σε απαντήσεις και ακολουθούσαν ο Μιραλάς, ο Αβράαμ, ο Γιέστε και ο Ριέρα. Λογικά πράγματα δηλαδή.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου