0 "Πάτερ, δεν υπάρχει σάλιο"

adamidis_1Ο καθένας κάνει ένα ταξίδι για διαφορετικούς λόγους. Αλλος πάει στην Κωνσταντινούπολη για τα χαμάμ. Αλλος για να φάει καλό παστουρμά. Αλλος επειδή μπορεί να δει τα καλύτερα ντραγκ κουίνς σόου. Οι ευσεβείς και οι πιστοί πάνε για την Αγιά Σοφιά και το Πατριαρχείο.Κάπως έτσι την είδε ο Αδαμίδης. Και για να μην είναι μόνος του, πήρε μαζί του τον Κασνακίδη των «Supporters».



Να έχει κι έναν άνθρωπο δίπλα του, να λέει δυο κουβέντες στο αεροπλάνο. Πιο μάγκας σου λέει ήτανε ο Ντέμης που είχε ανοίξει τη φάμπρικα με το Πατριαρχείο; Ο Αδαμίδης, άλλωστε, το «κοιτάξτε με» το έχει μετατρέψει σε επιστήμη.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει λεφτά, μπορεί να μην έχει αφεντικό, μπορεί να μην έχει στην ήλιο μοίρα, αλλά έχει πρόεδρο. Προεδράρα που τρέχει νύχτα μέρα. Και ιδού, λοιπόν, τα αποτελέσματα: Μετά τις χειραψίες και τα διαδικαστικά, ο Αδαμίδης ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ: «Πάτερ, δεν υπάρχει σάλιο. Με έξι άτοκες δόσεις βγάλαμε τα δύο εισιτήρια μπίζνες κλας για να έρθουμε να σε δούμε. Αν μπορείς κάνε κάτι».

Και σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ ο Βαρθολομαίος, αφού ενημερώθηκε για το οικονομικό πρόβλημα, είπε του Αδαμίδη ότι θα προσεύχεται για την ΑΕΚ. Ιδού, λοιπόν, μια αχτίδα φωτός. Ιδού μια προοπτική ελπίδας. Να πιάσουν οι προσευχές του Πατριάρχη τόπο. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Ο Θεός είναι μεγάλος και πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν έρχεται σε λίγες μέρες η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης: Ο Δεκαπενταύγουστος που γιορτάζει η Μεγαλόχαρη.

Αν, λοιπόν, εισακουσθούν οι προσευχές του Πατριάρχη, μπορεί να γίνει το θαύμα: Να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά στην ΑΕΚ, όπως βρεθήκανε στον ΠΑΟΚ ο Φλωρίδης με τον Σαχπατζίδη. Αν δεν γίνει αυτό να κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου ή ο Παπάς ή ο Νοτιάς. Αν τους έρθουνε ξαφνικά λεφτά εκεί που δεν τα περιμένανε, όλο και κάτι παραπάνω θα βάλουνε στην ΑΕΚ. Κι εν πάση περιπτώσει, Θεού θέλοντος όλα γίνονται.

Δεν είναι κράτος η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ
ΘΑ μου πείτε τώρα, άλλη δουλειά δεν είχε ο Πατριάρχης από το να προσευχηθεί για την ΑΕΚ; Κανονικά προηγούνται οι χήρες και τα ορφανά. Οι πτωχοί και οι αναξιοπαθούντες. Κι άλλη δουλειά δεν έχει ο Θεός εκεί ψηλά που είναι ν' ασχοληθεί με το πού θα βρει λεφτά η ΑΕΚ για να πληρώσει αυτά που χρωστάει.

Οποιος δεν έχει λεφτά, άλλωστε, κάθεται στο καβούκι του. Δεν κάνει καινούργια συμβόλαια σε Δέλλα και Λυμπερόπουλο. Δεν παίρνει τον Γκουντγιόνσεν με εξακόσια χιλιάρικα το χρόνο. Στην πιάτσα λένε ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να φτάσει στον Γενάρη. Κάπου στον Δεκέμβρη θα γίνει το «μπαμ» και θα σκάσει η φούσκα. Δεν γίνεται να χρωστάς και να βάζεις συνέχεια κι άλλες υποχρεώσεις. Δεν είναι κράτος η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ.

Να έχει την υποχρέωση να ταΐζει δημόσιους υπάλληλους, να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Να κάνει ρουσφέτια η κάθε κυβέρνηση για να μπορέσει να ξαναβγεί. Το κράτος έχει τις ανελαστικές δαπάνες: Την άμυνα, την υγεία, την παιδεία. Οσο και να κόψει, θα πρέπει να πληρώνει. Αν συνυπολογίσουμε τις ρέφες και τις ρεμούλες, μπορεί να αντιληφθεί ο καθαής πώς προκύπτει η χρεοκοπία. Στο ποδόσφαιρο όμως γιατί;

Δεν είναι υποχρεωτικός ο πρωταθλητισμός. Αν έχεις λεφτά, ουδεμία αντίρρησις. Αν δεν έχεις, δεν κάνεις μεταγραφές. Παίζεις με τον Μπουγαΐδη, τον Καλαμιώτη, τον Ματεντζίδη και τον Ρίκκα. Οχι βέβαια ότι μ' αυτούς που έχει η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Πάει δήθεν να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική. Αυτό είναι το παραμύθι που θα κρατήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο άντε τον Οκτώβριο.

Και μετά τα πρωτοβρόχια θα έρθει η βαρυχειμωνιά: Μετά την αγωνιστική και η οικονομική κατάρρευση. Εδώ είσαστε κι εδώ είμαστε. Εκτός αν πιάσουνε τόπο οι προσευχές του Πατριάρχη. Χαίρετε.

Μια ατάκα για το κλαμπ των σοφών
ΤΗΝ υπογραφή σου και την ψ...ή σου πρέπει να ξέρεις πού τις βάζεις. Αυτός που το έχει πει κάπου θα την είχε πατήσει και συμπεριλήφθηκε μετά στο κλαμπ των σοφών. Και σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, λοιπόν, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Ετσι και πέσουνε οι υπογραφές, τέλος. Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Κάπως έτσι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός έχουνε μείνει με μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών αμανάτι. Και δεν λέμε για περιπτώσεις σαν τους Κατσικογιάννη, Σοϊλέδη και Νικλητσιώτη.

Οι πιτσιρικάδες να παίξουνε θέλουνε. Κάποια ομάδα θα βρούνε και θα φύγουνε. Οπως βρίσκει ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο στον Δημούτσο και τον Λεοντίου. Αντε διώξε, όμως, τον Μελίσση. Θα τον πληρώνεις κανονικά και με το νόμο μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του.

Με 900.000 δεν το κουνάει ρούπι
ΣΤΟΝ Ολυμπιακό έχουνε πολλούς περισσότερους. Αντε να ξεφορτωθείς τον Ντιόγο. Αντε να ξεμπλέξεις με τον Ντάρμπισαϊρ. Ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος αντίθετα, που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και δεν είχε μεγάλο συμβόλαιο, δέχτηκε να φύγει.

Ο Ρόμενταλμε εννιακόσια χιλιάρικα γιούρο εξασφαλισμένα, δεν το κουνάει ρούπι. Κι ας του κάνουνε καψόνια, να τον βάζουνε να προπονείται με το β' γκρουπ. Με το «κόκκινο» ρεπορτάζ να λέει ότι «τραβάει το σκοινί ο Ρόμενταλ» κάνοντας δηλώσεις στην πατρίδα του ότι δεν τον σέβονται. Ενώ στον Ολυμπιακό εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, όταν μάλιστα του έχουν πει εδώ και δυόμισι μήνες ότι δεν τον υπολογίζουν. Κι άιντε και του το είπανε.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Ρόμενταλ όφειλε να σηκωθεί να φύγει και να τους αδειάσει τη γωνιά; Από πού προκύπτει αυτό; Απαξ και υπάρχει συμβόλαιο, τέλος. Ας προσέχανε πέρσι όταν το κάνανε. Τώρα είναι αργά.

Και οι εισαγγελείς πάνε διακοπές
ΕΙΠΑ κι εγώ να κάνω ρεπορτάζ. Σχετικά με το αν υπάρχει τελικά εκκρεμότητα με Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα. Αν δηλαδή ο αθλητικός εισαγγελέας είναι σε διακοπές κι όταν επιστρέψει από Σεπτέμβριο θ' ανοίξει τα κιτάπια του και θα τους καλέσει σε απολογία. Χωρίς να μπαίνω στην ουσία. Αν προκύπτει θέμα δηλαδή ή όχι κι αν φτάνει μέχρι υποβιβασμό.

Απλά διατύπωσα την άποψη ότι αν πράγματι υπάρχει μια τέτοια σοβαρή εκκρεμότητα, να την αφήνουν για να πάνε να κάνουν τα μπάνια τους. Η απάντηση, λοιπόν, που μου δόθηκε από πολύ υπεύθυνο πρόσωπο ήταν δυο λέξεις: «Μην ασχολείσαι».

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου