0 Δραματικές εξελίξεις στην "Ελευθεροτυπία"...

Σε μονοπάτια που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν φαίνεται πως έχει μπει πλέον η «Ελευθεροτυπία». Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές εφημερίδες της χώρας, δεν απέχει πολύ από τον... γκρεμό, αν κρίνουμε από τα όσα ειπώθηκαν από την εργοδοσία στην σημερινή σύσκεψη.Ο γενικός διευθυντής της «Χ.Κ Τεγόπουλος» Αν. Πολυκανδριώτης…



δεν σταμάτησε να λέει το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα.

Έκανε λόγο για χρέος που φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ προς τις τράπεζες, τόνισε πως κάθε μήνα η εφημερίδα μπαίνει μέσα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν λεφτά όχι μόνο για τα χρέη, αλλά και για την βιωσιμότητά της.

Μάλιστα επισήμανε πως αν δεν εγκριθεί το δάνειο τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Ένα δάνειο που όμως στο μεγαλύτερο μέρος του θα πάει προς τις οφειλές και αν μείνει κάτι προς τους εργαζόμενους, στους οποίους κανείς δεν μπόρεσε να πει το πότε θα πάρουν πάλι χρήματα.

Το ακόμα πιο άσχημο ήταν πως αν τελικά εγκριθεί το δάνειο, τότε θα υπάρξουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου, κάτι που έκανε ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της εφημερίδας Κύρα Αδάμ έκανε λόγο ακόμα και για μείωση κατά 50% του λειτουργικού κόστους, με τους εργαζόμενους να εκλέγουν επιτροπή (την αποτελούσαν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) και να ζητούν τα οικονομικά δεδομένα για να τα εξετάσουν μαζί με ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να έχουν μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το πρόβλημα.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου