0 Χρειάζεται τον κόσμο της όσο ποτέ!

15965956Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.Σε κρίσιμες μάχες έκαναν τη διαφορά. Οταν η ομάδα είχε πραγματικά ανάγκη ήταν εκεί δίπλα της και με την δική τους παρουσία έκαναν τη διαφορά.Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχασε πολλά. Τη λάμψη του παρελθόντος, την ταυτότητα της, αλλά κυρίως το γήπεδό της.


Την έδρα της που ήταν πάντα το σημείο αναφοράς για όλους τους Ενωσίτες και που παλιότερα έκανε τους αντιπάλους να…χάνουν από τη Λεωφόρο Δεκελείας.

Πολλά άλλαξαν και εγκλώβισαν την ομάδα σε ένα αδιέξοδο. Τα διοικητικά προβλήματα, οι λανθασμένες έως εγκληματικές αποφάσεις σχετικά με το ρόστερ και τελευταία η καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός μεταγραφικού πλάνου επηρέασαν την ψυχολογία του κόσμου.

Αυτό το καλοκαίρι είναι από τα πιο επίπονα στην ψυχολογία του ΑΕΚτζή. Μια μεταγραφή έγινε που θα μπορούσε να ανεβάσει την ψυχολογία και να αλλάξει το κλίμα και πριν προλάβει να τη χαρεί άρχισε να ψάχνει για χαφ. Η αποχώρηση του Ντιόπ άφησε ένα τεράστιο αγωνιστικό κενό. Ελλείψει χρημάτων αλλά και σωστού μεταγραφικού προγραμματισμού οι παίκτες που ήθελε ο Χιμένεθ έμειναν στο περίμενε. Γιατί δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι τα χαφ τελείωσαν στον Ντιόπ ο οποίος δεν έφυγε από την μια μέρα στην άλλη…

Μοιραία η ΑΕΚ οδηγήθηκε στην αποψινή πρώτη αναμέτρηση με την Ντιναμό χωρίς να έχει λύσει τα βασικά αγωνιστικά προβλήματά της.

Η σημασία του αγώνα και η κρισιμότητα είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις. Απόψε οι φίλοι της ΑΕΚ πρέπει να προσπαθήσουν να «καλύψουν» ακόμη και τις ελλείψεις που αποδεδειγμένα έχει η ομάδα τους. Να διορθώσουν ακόμη και το λάθος της διοίκησης που τις τελευταίες ημέρες ειδικά δεν γνωστοποίησε την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Καλά είναι τα…σενάρια για παίκτες και οι απαντήσεις για το αν διαψεύδει ή όχι η ΑΕΚ φανταστικά θέματα τύπου Τζιόλη, αλλά η ουσία δεν είναι να μην… καούν θέματα αλλά να καταλάβει και ο τελευταίος Ενωσίτης ότι είναι θέμα επιβίωσης η πρόκριση στους ομίλους.

Ακόμη κι έτσι στα πραγματικά δύσκολα οι Ενωσίτες μπορούν να κάνουν λίγο πιο εύκολο το έργο των Κιτρινόμαυρων απέναντι σε μια ομάδα που υπό άλλες συνθήκες θα έχανε πριν διασχίσει την Καππαδοκίας αλλά τώρα προβληματίζει. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη αλλά με τους Δέλλα και Λύμπε μπροστάρηδες πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη και την πρόκριση που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου