0 Οι Αραβικές χορηγίες κι ο Ολυμπιακός

Χορηγίες και αθλητισμός πήγαιναν... πακέτο από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας. Πλέον, εν έτει 2011, η καλύτερη και η πλέον αξιόπιστη πηγή χρημάτων για τις ποδοσφαιρικές ομάδες είναι οι Αραβικές εταιρίες και ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη δική του συμφωνία.


 

Οι Χορηγίες βρίσκουν πηγάζουν από την Αρχαία Ελλάδα και την εποχή του «χρυσού αιώνα» του Περικλή. Μάλιστα, η ίδια η λέξη είναι αρχαία ελληνική και προέρχεται από τις λέξεις «χορόν» και «άγω» που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «επιδοτώ τον χορό σε μια τραγωδία». Οι χοροί αποτελούνταν από άνδρες ηθοποιούς και τους μισθούς τους τους πλήρωναν πλούσιοι πολίτες που βγαίναν με κλήρο.

Αυτές οι χορηγίες πέραν από το αρχαίο θέατρο βρήκαν εφαρμογή και σε πολιτισικά γεγονότα αλλά και στους αθλητικούς αγώνες, σε μία πρώιμη μορφή αυτής που ξέρουμε σήμερα. Στην σημερινή εποχή, η λέξη σημαίνει ότι κάποιος επιδοτεί μία πράξη, μία ενέργεια ή έναν σύλλογο κλπ. Χορηγούς έχουν φυσικά σχεδόν όλες οι ομάδες ανά τον κόσμο, αλλά το ερώτημα είναι το εξής: Ποιοι χορηγοί μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα από μόνοι τους;

Τα Εμιράτα, η Μίλαν και ο... Ολυμπιακός!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου